Το σκοτεινό νησί

Περιγραφή
Το “Σκοτεινό νησί” είναι σχεδιασμένο στο ρευστό γεωγραφικό χάρτη του μέλλοντος, όταν η καταστροφή έχει ήδη σε μεγάλο βαθμό συντελεστεί. Είναι ό,τι απόμεινε, η λιγοστή ξηρά που ήταν κορφή βουνού άλλοτε, τώρα ένα μικρό ακατοίκητο βραχονήσι. Όταν δεν το δέρνουν οι αέρηδες καμιά φορά το σκοτεινιάζει πυκνή τροπική υγρασία.
Στο “Σκοτεινό νησί”, λοιπόν, σ’ ένα σπήλαιο, άντρο και καταφύγιο μαζί, ο Ηρακλής, ο νεαρός άντρας, θα αναγκαστεί να επιλέξει ανάμεσα στον Ωρομέδοντα, τον ώριμο και θιασώτη της λογικής και την Πέργαμοντ, αυτήν που κουβαλάει στην τσάντα της τις μαγγανείες και τα φίλτρα. Αλλά και η επιλογή του θα κρίνει οριστικά τον αγώνα τους. Όποιον διαλέξει ο Ηρακλής, τον Ωρομέδοντα ή την Πέργαμοντ, αυτός θα συνεχίσει, ο άλλος θα …
Μια αλληγορική, εσχατολογική αφήγηση για το σκοτεινό μέλλον.Ο Αντώνης Νικολής γεννήθηκε το 1960 στην Αθήνα. Το 1979 αρχίζει τις σπουδές του στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, την οποία εγκαταλείπει τρία χρόνια αργότερα για την Κλασική Φιλολογία. Έχουν ανεβεί στη σκηνή τρία από τα θεατρικά έργα του: “Ο κύριος Εμμανουήλ και ο… Ροΐδης” (Πολιτιστική Ολυμπιάδα, θέατρο της Άνοιξης 2002, και σε περιοδεία το 2004) και “Το σπίτι φεύγει” (θέατρο Δημήτρης Χορν 2002-03), από τον Σταμάτη Φασουλή, και το 2009 από το θέατρο Στοά, με τον Θανάση Παπαγεωργίου και τη Λήδα Πρωτοψάλτη, το τελευταίο του έργο: “Λισαβόνα” (2007). Η νουβέλα “Το σκοτεινό νησί” (2008) είναι μεταγραφή του ομώνυμου θεατρικού του, του 2001, και η πρώτη έξοδός του στην πεζογραφία.

Συγγραφέας: Νικολής Αντώνης
Εκδότης: Εμπειρία Εκδοτική
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-417-246-8
Σελίδες: 172
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Νουβέλα
Σειρές: Σταθμός στη Σύγχρονη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 4.43 €