Το προνόμιο της απελπισίας

Περιγραφή
Τα κείμενα αυτού του τόμου δημοσιεύτηκαν ως επιφυλλίδες και άρθρα στην εφημερίδα “Το Βήμα” από τον Οκτώβριο του 1971 ως τον Οκτώβριο του 1973. Αναδημοσιεύτηκαν σε πρώτη έκδοση τον Δεκέμβριο του 1973, από τις εκδόσεις Κ. Μ. Γρηγόρη.
Η δεύτερη τώρα έκδοση γίνεται με φωτογραφική αναπαραγωγή της πρώτης, από τον ίδιο εκδότη και δίχως αλλαγές στην ορθογραφία της αρχικής δημοσίευσης.
Οι ημερομηνίες των επιφυλλίδων θυμίζουν ότι πρωτοδημοσιεύτηκαν όλες στην περίοδο της στρατιωτικής δικτατορίας. Η υπενθύμιση είναι απαραίτητη για την κατανόηση της πολύπλευρης “σημαντικής” των κειμένων.Ο Χρήστος Γιανναράς γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια της Αθήνας, της Βόνης και της Σορβόννης (Παρίσι). Είναι καθηγητής Φιλοσοφίας και Πολιτιστικής Διπλωματίας στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών της Αθήνας, στο Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών. Έχει διδάξει ως επισκέπτης καθηγητής στο Παρίσι, στη Γενεύη, στη Λωζάννη, στο Ρέθυμνο Κρήτης. Παράλληλα, με τακτική επιφυλλιδογραφία, παρεμβαίνει στην κοινωνική και πολιτική επικαιρότητα.

Συγγραφέας: Γιανναράς Χρήστος
Εκδότης: Γρηγόρη
Έτος έκδοσης: 1983
ISBN:
Σελίδες: 262
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Κοινωνικές επιστήμες – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις, Θρησκεία και κοινωνιολογία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.88 €