Το ποντικαλάκι ο Φαβέτος

Περιγραφή
Μια φορά και έναν καιρό… σε ένα μακρινό τόπο ζούσαν ένας παππούς και μια γιαγιά.
Το σπίτι τους ήταν μακριά από τα άλλα του χωριού και έτσι ζούσαν μοναχικά οι κακόμοιροι.
Όσο ήτανε νέοι θέλανε πολύ να αποκτήσουν ένα δικό τους παιδάκι, μα τα χρόνια πέρασαν και το παιδί δεν ήρθε ποτέ να δώσει χαρά και ζωντάνια στο σπίτι τους.
Τώρα πια είχαν γεράσει μα ακόμα έκλαιγαν και παρακαλούσαν…
“Αχ! Αφού δεν αποκτήσαμε παιδάκι, ας είχαμε τουλάχιστον ένα ποντικαλάκι να μας κάνει συντροφιά…”Η Γιακουμίνα Πέντε-Ματθαίου γεννήθηκε στην Πάτμο. Τελείωσε το Γυμνάσιο στην Πάτμο και το Καζούλειο Λύκειο της Ρόδου. Ζει με την οικογένειά της στην Πάτμο και ασχολείται με τον τουρισμό και τα κοινά μέσα από Συλλόγους και Σωματεία. Αγαπά από παιδί την λογοτεχνία, πεζογραφία κα την ποίηση. Γράφει μικρά διηγήματα από την ανάγκη να μοιραστεί εικόνες από μια άλλη εποχή στο νησί της Πάτμου. Με το διήγημά της “Τρυφερή ανάμνηση” συμμετείχε στο ανθολόγιο “Ιστορίες από τα Δωδεκάνησα 2015” των Εκδόσεων Βερέττα.
Το παραμύθι “Το ποντικαλάκι ο Φαβέτος” δεν προέρχεται από την πατμιακή λαογραφία. Πρόκειται για έναν αυτοσχεδιασμό της μητέρας της συγγραφέως, που απλά στολίστηκε με πιο πολλές εικόνες. Διαδραματίζεται ωστόσο σε αληθινά σκηνικά μέσα στο πατρικό της σπίτι, στην Πάτμο.

Συγγραφέας: Πέντε – Ματθαίου Γιακουμίνα
Εικονογράφος: Αλβανός Διονύσης
Εκδότης: Εκδόσεις Βερέττας
Έτος έκδοσης: 2016
ISBN: 618-5103-28-1
Σελίδες: 25
Σχήμα: 24χ16
Κατηγορίες: Παιδικά βιβλία, Ελληνικά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.63 €