Το παπούτσι στη στέγη

Περιγραφή
Επίκεντρο του μυθιστορήματος είναι ένα παπούτσι εγκαταλειμμένο πάνω σε μια παρισινή στέγη. Δέκα διαφορετικές ιστορίες ξετυλίγονται γύρω απ’ αυτό το “ουρανοκατέβατο” παπούτσι. Ιστορίες που διαπλέκονται μεταξύ τους και δίνουν την ευκαιρία στο συγγραφέα να υφάνει το περίτεχνο δίχτυ αμφιβολίας καταργώντας τα όρια μεταξύ φαντασίας και πραγματικότητας.
Οι πρωταγωνιστές ζουν όλοι στην ίδια πολυκατοικία, σε μια γειτονιά του Παρισιού δίπλα στις σιδηροδρομικές γραμμές του Γκαρ ντι Νορ: ένα ονειροπόλο κοριτσάκι, ένας ερωτευμένος διαρρήκτης, τρεις αλλόκοτοι κακοποιοί, ένας παρουσιαστής-βεντέτα της τηλεόρασης, ένα στοχαστικό σκυλί, ένας παράνομος μετανάστης, μια εκκεντρική γριούλα, ένας σύγχρονος πρωτοποριακός καλλιτέχνης, ένας αφηγητής στα πρόθυρα της αυτοκτονίας…
Ο Delecroix κινείται ελεύθερα και δημιουργικά ανάμεσα στο φιλοσοφικό παραλήρημα και το ελεγειακό παράπονο, περνάει από τη σάτιρα των ηθών στη ρητορική και το παραμύθι, στην προσπάθειά του να περιγράψει άλλοτε με ευτράπελο κι άλλοτε με δραματικό τόνο τη βαθιά μοναξιά του σημερινού ανθρώπου.Ο Vincent Delecroix γεννήθηκε το 1969. Ζει στο Παρίσι και διδάσκει φιλοσοφία. Έγραψε ένα αφήγημα “Retour a Bruxelles” (2003), μια συλλογή διηγημάτων “La preuve de l’existence de Dieu” (2004) και τρία μυθιστορήματα: “Έξω από την πόρτα” (2008) που έγινε και θεατρικό έργο (μονόλογος ερμηνευμένος από τον Μισέλ Ωμόν, 2007), “Ce qui est perdu” (2006), και “Το παπούτσι στη στέγη”. Σημαντικές είναι επίσης οι μελέτες του για τον Kierkegaard.

Συγγραφέας: Delecroix Vincent
Μεταφραστής: Καρακίτσου – Dougé Νίκη, Κασαμπαλόγλου – Ρομπλέν Μαρία
Εκδότης: Εκδόσεις Γκοβόστη
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-446-080-3
Σελίδες: 206
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Γαλλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.36 €