Το ξύπνημα των αμνών

Περιγραφή
Η πρωτότυπη, πανέξυπνη ιστορία μυστηρίου της γερμανίδας Λέονι Σουάν (Leonie Swann) “Το ξύπνημα των αμνών” (Glennkill), ένα αναζωογονητικό, ευχάριστα διαφορετικό βιβλίο γεμάτο χιούμορ, μυστήριο, ποιητικότητα, αιρετική και φιλοσοφική διάθεση που κινείται με μαεστρία στα όρια της αφέλειας και του γκροτέσκου. Ένα αστυνομικό για οικολόγους που παίζει πολύ χαριτωμένα με τα κλισέ του είδους και κοιτάει τον κόσμο των ανθρώπων και τη φύση μέσα από τα μάτια και την οσμή των προβάτων.
Ένας ιρλανδός βοσκός, ο Τζορτζ Γκλεν, που διάβαζε στα πρόβατά του κάθε βράδυ ροζ λογοτεχνία και αστυνομικά -μέσα από αυτά γνωρίζουν τα αισθήματα των ανθρώπων!- δολοφονείται. Τα πρόβατα αποφασίζουν να εξιχνιάσουν τον φόνο. Θα μάθουν πολλά για την κοινωνία του μικρού ιρλανδέζικου χωριού κατά την πορεία των ερευνών τους και τελικά θα αποκαλύψουν την αλήθεια μέσα από την Τέχνη, μέσα από μια θεατρική παράσταση όπου παλεύουν να δείξουν τη σκηνή της δολοφονίας. Μαζί τους και το «μαύρο πρόβατο», αυτό που τολμάει να ζήσει μόνο του, και η μις Μαπλ, το πιο έξυπνο πρόβατο όλης της Ιρλανδίας.
Διεθνές μπεστ σέλερ, μεταφράζεται σε 32 χώρες και έχει πουλήσει πάνω από 1.500.000 αντίτυπα μέχρι σήμερα στη Γερμανία (όπου ήταν στη λίστα των μπεστ σέλερ για τρεισήμισι χρόνια).Η Λέονι Σουάν (ψευδώνυμο) γεννήθηκε το 1975 στα περίχωρα του Μονάχου. Σπούδασε φιλοσοφία, ψυχολογία και αγγλική λογοτεχνία στο Μόναχο. Το “Ξύπνημα των αμνών” είναι το πρώτο της μυθιστόρημα, που έκανε πάταγο στον γερμανόφωνο χώρο αλλά και διεθνώς. Ζει σήμερα στο Βερολίνο.

Συγγραφέας: Swann Leonie
Μεταφραστής: Πολιτοπούλου Μαρλένα 1950-
Εκδότης: Μεταίχμιο
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-501-017-8
Σελίδες: 450
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Γερμανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Αστυνομική λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.26 €