Το νομικό πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης

Περιγραφή
Η μεγάλη ανταπόκριση του κοινού, που οδήγησε στην εξάντληση των δύο πρώτων εκδόσεων, αλλά και η ανάγκη ενημέρωσης της ύλης με τις συνεχείς νομοθετικές και νομολογιακές εξελίξεις στην ανώτατη εκπαίδευση, τόσο στον πανεπιστημιακό όσο και στον τεχνολογικό τομέα, η ανωτατοποίηση γενικά της ανώτερης εκπαίδευσης, η εισαγωγή νέων θεσμών, οι αλλεπάλληλες νομοθετικές ρυθμίσεις και μεταβολές στο Δίκαιο της Εκπαίδευσης, η προσθήκη νέων διατάξεων στο νομικό πλαίσιο οργάνωσης και λειτουργίας της ανώτατης εκπαίδευσης οδήγησαν στη τρίτη έκδοση του βιβλίου αυτού.
Στην παρούσα έκδοση έχουν ενσωματωθεί και κωδικοποιηθεί, στις επιμέρους ενότητες, οι διατάξεις του νέου νόμου 3549/2007 για τη «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου για τη δομή και λειτουργία των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων» που αφορούν στην αποστολή και διάρθρωση των ΑΕΙ, στις ακαδημαϊκές ελευθερίες και το άσυλο, στην αυτοδιοίκηση και οικονομική διαχείριση των ΑΕΙ, σε θέματα που αφορούν στη διοικητική οργάνωση των ΑΕΙ και στις προπτυχιακές σπουδές, σε θέματα διαφάνειας και λογοδοσίας των ΑΕΙ, σε ρυθμίσεις για τα μέλη ΔΕΠ.
Στο έργο, το οποίο απευθύνεται σε όλα τα όργανα διοίκησης της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, στο διδακτικό και ερευνητικό προσωπικό, στο διοικητικό προσωπικό, στις Γραμματείες των Ιδρυμάτων και γενικά σε όσους επιθυμούν να ενημερωθούν πάνω σε θέματα σχετικά με την οργάνωση και λειτουργία των ΑΕΙ και ΤΕΙ, καταγράφονται, επιπλέον, διεξοδικά οι νομοθετικές και κανονιστικές διατάξεις που ρυθμίζουν την οργάνωση και λειτουργία της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, παρουσιάζονται νέα νομοθετήματα αναφορικά με το Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ), τη διασφάλιση ποιότητας στην Ανώτατη εκπαίδευση, το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος, τις Ανώτατες Εκκλησιαστικές Ακαδημίες, ενώ παρατίθεται -όπου υπάρχει- και η σχετική νομολογία.
Η ύλη του συμπληρώνεται με παράρτημα νομοθεσίας και πίνακα σημαντικότερων αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η ύλη του έργου συμπληρώνεται με παράρτημα νομοθεσίας και πίνακα σημαντικότερων αποφάσεων του Συμβουλίου της Επικρατείας..Ο Παναγιώτης Ε. Πουλής γεννήθηκε στο Μεσολλόγι το 1936, όπου και περάτωσε τις εγκύκλιες σπουδές του στην Παλαμαϊκή Σχολή Μεσολογγίου. Σπούδασε νομικές και πολιτικές επιστήμες, καθώς και κοινοτικό δίκαιο στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στα Πανεπιστήμια Παρισίων (Paris I Pantheon – Sorbonne) και (Paris II Pantheon – Assass). Έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Paris II και απέκτησε από το ίδιο πανεπιστήμιο το Διδακτορικό του δίπλωμα στα νομικά το Φεβρουάριο του 1985. Είναι πτυχιούχος της Ανωτέρας Ταχ. Σχολής Αθηνών, της Ecole Nationale Superieure des Postes et Telecommunications Γαλλίας και διπλωματούχος του Γαλλικού Ινστιτούτου Αθηνών και του Πανεπιστημίου Paris – Sorbonne. Υπήρξε ανώτερο στέλεχος του δημοσίου οργανισμού ΕΛΤΑ. Από το 1981 διδάσκει στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης. Έχει πλούσια συγγραφική δραστηριότητα στο εξωτερικό και στο εσωτερικό και έχει συμμετάσχει με εισηγήσεις σε μεγάλο αριθμό συνεδρίων. Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών.

Συγγραφέας: Πουλής Παναγιώτης Ε.
Εκδότης: Εκδόσεις Σάκκουλα Α.Ε.
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-445-180-4
Σελίδες: 706
Κατηγορίες: Εκπαίδευση, Τριτοβάθμια, Εκπαίδευση – Δίκαιο και νομοθεσία, Εκπαίδευση (Διοίκηση και οργάνωση προσωπικού)

Τιμή σε ιστοσελίδες: 54.52 €