Το νερό και το όνειρο

Περιγραφή
Ο κατάλογος αυτός εκδόθηκε με την ευκαιρία της εκθέσεως φωτογραφίας της Ευγενίας Γεωργαντά με τίτλο “Το νερό και το όνειρο” τον Σεπτέμβριο του 2005, στο Κτήριο 7 του Πολιτιστικού Κέντρου Ελληνικός Κόσμος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, με την επιμέλεια και οργάνωση της Galerie Zygos, και στα πλαίσια του Ελληνικού Μήνα Φωτογραφίας.
“Η σύνθεση των αντίθετων και αντιφατικών στοιχείων που βρίσκονται στενά συνδεδεμένα στην ψυχή μας, αλλά και στην ζωή, είναι πάντα μια πρόκληση.
Στις στιγμές της συνεύρεσης, της ταραχής και της γαλήνης, της κίνησης και της ακινησίας, της ευφορίας και της δυσθυμίας, όλα γίνονται ένα. Ο χρόνος σταματά. Το “κλικ” της μηχανής προσπαθεί να αποτυπώσει την μοναδική αυτή στιγμή κορύφωσης που περνά και χάνεται.
Η έκθεση αυτή είναι μια τέτοια προσπάθεια. Αποτελείται από δύο ενότητες:
– Τις στιγμές της έντασης και της έπαρσης, όπου “τα πάντα ρεί και ουδέν μένει”.
– Τις στιγμές της γαλήνης όταν η μέρα φεύγει και μας αφήνει με ένα γλυκό και μελαγχολικό συναίσθημα.
Η επίτευξη της ισσοροπίας και της αρμονίας των εσωτερικών μας αντιθέσεων οδηγεί σε μια δυναμική γαλήνη. Τότε ο άνθρωπος μπορεί να αναδείξει το πραγματικό του δυναμικό και να ονειρευτεί την ολοκλήρωση του. Με τον τρόπο αυτό θα πορεύεται με αίσθηση πληρότητας και ικανοποίησης για τα μικρά αλλά σημαντικά επιτεύγματα της καθημερινότητας του.”
Ευγενία Γεωργαντά

Φωτογράφος: Γεωργαντά Ευγενία
Εκδότης: Galerie Zygos
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-88584-2-9
Σελίδες: 48
Σχήμα: 19χ19
Κατηγορίες: Φωτογραφικές συλλογές

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.08 €