Το μωρό της Ρόζμαρι

Περιγραφή
H Ρόζμαρι και ο Γκάι Γούντχαους μετακομίζουν στο Μπράμφορντ, ένα παλιό κτίριο με λαβυρινθώδη διαρρύθμιση και σκοτεινή ιστορία, χτισμένο σε μια πανέμορφη συνοικία της Νέας Υόρκης. Από τις πρώτες κιόλας μέρες, οι Κάστεβετ, ένα ζευγάρι εκκεντρικών ηλικιωμένων που μένουν στο διπλανό διαμέρισμα, προσπαθούν επίμονα να τους προσεγγίσουν. Παρά τους δισταγμούς της Ρόζμαρι, ο φιλόδοξος σύζυγός της, που κάνει τα πρώτα του βήματα ως ηθοποιός, αρχίζει να επιζητά τη συντροφιά του ηλικιωμένου ζεύγους.
Σύντομα ο Γκάι επιλέγεται για έναν πρωταγωνιστικό ρόλο, η Ρόζμαρι μένει έγκυος και οι Κάστεβετ βρίσκονται συνεχώς στο πλευρό της, έτοιμοι να της προσφέρουν συμβουλές και να τη βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν. Όμως μια σειρά δυσοίωνων περιστατικών και συμπτώσεων κάνουν την κοπέλα να υποψιαστεί ότι πίσω από τη στοργική συμπεριφορά των νέων της γειτόνων κρύβεται κάτι μοχθηρό και μυστηριώδες…
Ο βραβευμένος συγγραφέας Ira Levin αφηγείται με απαράμιλλη δεξιοτεχνία μια ιστορία σύγχρονου αστικού τρόμου, που αποτελεί ορόσημο στο είδος και ενέπνευσε την ομότιτλη κινηματογραφική ταινία του Roman Polanski με πρωταγωνιστές τη Mia Farrow και τον John Cassavetes.Ο Ira Levin γεννήθηκε το 1929 στη Νέα Υόρκη, όπου και πέθανε το 2007. Πολυβραβευμένος συγγραφέας, έγραψε μυθιστορήματα, έργα για την τηλεόραση, καθώς και θεατρικά. Μεταξύ των μυθιστορημάτων του αναφέρουμε τα έργα “Tο μωρό της Ρόζμαρι”, “Ένα φιλί πριν πεθάνεις” και “Οι γυναίκες του Στέπφορντ”, που απέσπασαν εξαιρετικές κριτικές και μεταφέρθηκαν όλα με μεγάλη επιτυχία στο σινεμά, ενώ ιδιαίτερη μνεία θα πρέπει να γίνει στα θεατρικά έργα του “Deathtrap” και “Drat! The Cat”. “Τα παιδιά από τη Βραζιλία” μεταφέρθηκαν επίσης στη μεγάλη οθόνη το 1978, μόλις δύο χρόνια μετά την έκδοση του βιβλίου, σε μια ταινία με πρωταγωνιστές τους Gregory Peck και Laurence Olivier που προτάθηκε για τρία Όσκαρ. Περισσότερα για τη ζωή και το έργο του συγγραφέα στην επίσημη ιστοσελίδα του: www.iralevin.org.

Συγγραφέας: Levin Ira 1929-2007
Μεταφραστής: Παϊδούση Ειρήνη
Εκδότης: Anubis
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 960-497-232-4
Σελίδες: 256
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.90 €