Το μυστικό του Σαρωνικού

Περιγραφή
Δύο καθηγητές γενετικής, ύστερα από ένα παράξενο πείραμα, φέρνουν πίσω στη ζωή τον Ξέρξη, τον περιβόητο Πέρση βασιλιά. Εκείνος όμως μεταμορφώνεται σε ένα πελώριο, τρομακτικό και αθάνατο πλάσμα, που τρέφεται με απόβλητα και πλαστικά. Σκοπός της νέας του ζωής είναι να εκδικηθεί τους Αθηναίους για την ήττα του στη ναυμαχία της Σαλαμίνας, νεκρώνοντας τα σμαραγδένια νερά του Σαρωνικού.
Μόνο οι ψαράνθρωποι Τελχίνες φαίνονται ικανοί να τον σταματήσουν και ζητούν τη βοήθεια του νεαρού και ατρόμητου γλάρου Νικόλα Θαλασσάκη, καθώς και ενός ιστιοφόρου σκάφους με πλήρωμα θαρραλέο και κάπως… ασυνήθιστο.
Θα καταφέρει άραγε ο Νικόλας να ανατρέψει τα καταστροφικά σχέδια του Ξέρξη και να ανακαλύψει ποιος πραγματικά βρίσκεται πίσω απ’ όλα αυτά; Θα μπορέσει να σώσει τον Σαρωνικό και τα πανέμορφα νησιά του;
Ένα 100% ελληνικό θαλασσινό μυθιστόρημα, αφιερωμένο στη γοητεία της ιστιοπλοΐας, με ανεξάντλητο χιούμορ και απρόβλεπτες περιπέτειες, που θα προβληματίσει, αλλά και θα διασκεδάσει μικρούς και μεγάλους. Περιέχει διασκεδαστικό κουίζ και ευρηματικά σταυρόλεξα για τη θάλασσα και τον Σαρωνικό!Η Χρυσούλα Μπουκουβάλα – Δόγα γεννήθηκε το 1962 στον Πειραιά. Σπούδασε γραφικές τέχνες και ζωγραφική στην Αθήνα και εργάστηκε ως καλλιτεχνικός διευθυντής σε πολλά περιοδικά και διαφημιστικές εταιρείες. Το 1991 έφυγε για Βρυξέλλες, όπου ζει και εργάζεται μέχρι σήμερα. Ασχολείται με την σχεδίαση και παραγωγή εκδόσεων και σχεδιάζει εξώφυλλα βιβλίων. Έχει πτυχίο αγωνιστικής ιστιοπλοΐας κι έχει ταξιδέψει στα περισσότερα νησιά του Αιγαίου, καθώς και στην Μάγχη.
Το πρώτο μυθιστόρημά της με ήρωα τον Νικόλα Θαλασσάκη, Οι πειρατές των Κυκλάδων” τιμήθηκε με το Βραβείο Καλύτερου Θαλασσινού Μυθιστορήματος του 20ού Πανελλήνιου Συμποσίου Ποίησης και Πεζογραφίας.

Συγγραφέας: Μπουκουβάλα – Δόγα Χρυσούλα, Kessler Liz
Μεταφραστής: Μπουκουβάλα – Δόγα Χρυσούλα
Εικονογράφος: Τσίτσικας Θανάσης
Εκδότης: Ψυχογιός
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-453-789-Χ
Σελίδες: 381
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Ελληνική, Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Μεταφρασμένη
Σειρές: Μικρή Πυξίδα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 7.07 €