Το μεγαλείο της πτώσης

Περιγραφή
Με την Άλωση της Πόλης το 1453 οι περισσότεροι πίστεψαν ότι τελείωσε η ζωή και η παρουσία της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας που είχε διαρκέσει 1123 χρόνια. Τα πράγματα όμως δεν ήταν έτσι. Η ελληνική αυτοκρατορία της Ανατολής είχε, πρίν πέσει, φροντίσει να διατηρήσει την παρουσία της και για πολλούς αιώνες μετά, παρουσία που φτάνει μέχρι τις μέρες μας. Αυτό οφείλεται κυρίως στην πνευματική παραγωγή της αυτοκρατορίας, στα έργα υψηλής διανόησης που αγγίζουν κάθε τομέα του επιστητού.
Οι τελευταίοι αιώνες, που από πολιτική, οικονομική και κοινωνική άποψη ήταν αιώνες παρακμής, για την πνευματική παραγωγή ήταν αιώνες ακμής, κορυφαίας δημιουργίας, με έναν λόγο, αιώνες πνευματικού μεγαλείου. Έτσι, η αυτοκρατορία, καταλυόμενη πολιτικά, κυριαρχούσε παγκοσμίως πνευματικά.
Στις σελίδες αυτού του βιβλίου μπορεί ο αναγνώστης να βρει αποσπάσματα κειμένων της τελευταίας βυζαντινής περιόδου, αδιάψευστα δείγματα του πνευματικού μεγαλείου μιας αυτοκρατορίας που πεθαίνοντας αναγεννιόταν και συγχρόνως αναγεννούσε.Επίκουρος Καθηγητής Βυζαντινής Φιλολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών

Συγγραφέας: Παναγιώτου Αντώνιος Δ.
Εκδότης: Αρμός
Έτος έκδοσης: 2015
ISBN: 960-527-896-0
Σελίδες: 864
Σχήμα: 25χ17
Κατηγορίες: Βυζαντινή γραμματεία – Ιστορία και κριτική, Βυζαντινή Αυτοκρατορία – Ιστορία – 324-1453

Τιμή σε ιστοσελίδες: 40.79 €