Το μαύρο μονοπάτι

Περιγραφή
Μια ιστορία γεμάτη απειλές, ελπίδα, λαχτάρα – μα και σκοτάδι, πέρα από κάθε φαντασία. Η νεκρή γυναίκα βρέθηκε σε μια παγωμένη λίμνη, με το σώμα σημαδεμένο από τις αποδείξεις του βασανισμού της. Αμέσως, η επιθεωρήτρια Άννα-Μαρία Μέλα συνειδητοποιεί ότι χρειάζεται βοήθεια. Κι αυτό επειδή η νεκρή γυναίκα -που κάτω από την αθλητική της φόρμα φορούσε μαύρα δαντελένια εσώρουχα- ήταν βασικό στέλεχος σε μια εταιρεία εξόρυξης μεταλλευμάτων, τα πλοκάμια της οποίας απλώνονται σε ολόκληρη την υφήλιο. Η Άννα-Μαρία χρειάζεται κάποιον με νομικές γνώσεις να της εξηγήσει ορισμένα πράγματα, και ξέρει ακριβώς το κατάλληλο άτομο.
Η δικηγόρος Ρεμπέκα Μάρτινσον θέλει απεγνωσμένα να επιστρέψει στη δουλειά, να νιώσει και πάλι ζωντανή έπειτα από μια υπόθεση που λίγο έλειψε να της κοστίσει τη ζωή. Σύντομα η Ρεμπέκα θα αρχίσει να ερευνά εξονυχιστικά τις υποθέσεις του αφεντικού της νεκρής γυναίκας, του ιδρυτή της Κάλις Μεταλλευτική, του οποίου η σχέση με την πολυτιμότερη υπάλληλό του ήταν εξίσου περίπλοκη όσο και δυσοίωνη.
Αυτό, όμως, που η Άννα-Μαρία και η Ρεμπέκα πρόκειται να ξεσκεπάσουν είναι μια ιστορία σοκαριστική και θλιβερή… για την εμμονή ενός άντρα, τον μοναχικό θάνατο μιας γυναίκας, και την αδίστακτη, ψυχρή καρδιά ενός δολοφόνου.Η Όσα Λάρσον γεννήθηκε το 1966 και ζει με τα παιδιά της στο Μάριεφρεντ της Σουηδίας. Από το 1980 έως το 1989 έζησε στα Κίρουνα, μια κωμόπολη κοντά σε παλιό ορυχείο, στα όρια του βόρειου πολικού κύκλου. Μετά τις σπουδές της στην Ουψάλα, η Λάρσον εργάστηκε ως δικηγόρος (όπως και η ηρωίδα της, Ρεμπέκα Μάρτινσον). Όταν ήταν σε άδεια μητρότητας, το 2003, έγραψε το πρώτο της μυθιστόρημα “Ηλιακή καταιγίδα” (“Solstorm”, αγγλ. “Sun Storm”), το οποίο έλαβε διακρίσεις (Βραβείο καλύτερου πρωτοεμφανιζόμενου συγγραφέα αστυνομικού μυθιστορήματος στη Σουηδία), έγινε διεθνές μπεστ σέλερ και μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο. Το δεύτερο βιβλίο της σειράς, “Πιτσιλιά αίματος” (“Det blod som spillts”, 2004), ανακηρύχθηκε καλύτερο Σουηδικό αστυνομικό μυθιστόρημα της χρονιάς. Στην ίδια σειρά, με πρωταγωνίστρια πάντα τη Ρεμπέκα Μάρτινσον, κυκλοφόρησαν τρεις ακόμα τίτλοι, ενώ έχουν εκδοθεί άλλα επτά μυθιστορήματά της εκτός της σειράς. Τα βιβλία της έχουν πουλήσει περισσότερα από 1.500.000 αντίτυπα σε είκοσι γλώσσες, σε όλο τον κόσμο. Περισσότερα για τη συγγραφέα και τα βιβλία της περιλαμβάνονται στον δικτυακό τόπο: www.asa-larsson.de.

Συγγραφέας: Larsson Asa
Μεταφραστής: Ηλιάδη Ιωάννα
Εκδότης: Μεταίχμιο
Έτος έκδοσης: 2014
ISBN: 960-566-369-4
Σελίδες: 451
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Σουηδική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Αστυνομική λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.45 €