Το μαύρο κουτί

Περιγραφή

Μάιος του 1992. Το Λος Άντζελες φλέγεται. Στους δρόμους επικρατεί το χάος και η πόλη βυθίζεται στη βία. Μια νεαρή φωτορεπόρτερ δολοφονείται κατά τη διάρκεια των ταραχών και ο Χάρι Μπος καλείται να ερευνήσει αρχικά το φόνο. Στη συνέχεια, όμως, η υπόθεση παραπέμπεται στην ειδική ομάδα αντιμετώπισης εγκλημάτων, χωρίς τελικά να διαλευκανθεί ποτέ. Είκοσι χρόνια αργότερα, ο Μπος συνδέει τη σφαίρα από ένα πρόσφατο έγκλημα με τη δολοφονία εκείνη της δημοσιογράφου. Τώρα, η βαλλιστική ταυτοποίηση υποδεικνύει ότι ο θάνατός της δεν ήταν ένα τυχαίο περιστατικό βίας, αλλά κάτι πολύ πιο προσωπικό, συνδεδεμένο με μια καλά κρυμμένη πλεκτάνη. Σαν ερευνητής που χτενίζει τα συντρίμμια σε συντριβή αεροσκάφους, ο Μπος ψάχνει για το “μαύρο κουτί”: ένα τεκμήριο που θα τον κατευθύνει στη λύση. Αυτή τη φορά, είναι αποφασισμένος να μην επιτρέψει στο δολοφόνο να ξεφύγει. Ακόμα κι αν αυτό σημαίνει ότι θα πρέπει να επιστρέψει στις πιο σκοτεινές μέρες της πόλης που αγαπά…

Ο Μάικλ Κόνελι γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια της Πενσιλβάνια το 1956. Σπούδασε δημοσιογραφία στο Πανεπιστήμιο της Φλόριντα και έχει εργαστεί ως αστυνομικός και δικαστικός ρεπόρτερ στους Los Angeles Times.
Διάσημος συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων και θρίλερ, έχει τιμηθεί με διεθνή βραβεία, ενώ έχει πάρει και το βραβείο Έντγκαρ. Έχει τιμηθεί για το έργο του με τα βραβεία Μακάβιτι, Ντίλις, Νίρο Γουλφ, Όντι, Ρίντλεϊ, Το Γεράκι της Μάλτας (Ιαπωνία), .38 Caliber, Grand Prix (Γαλλία) και Μπανκαρέλα (Ιταλία), και έχει διατελέσει πρόεδρος της Ένωσης Συγγραφέων Μυστηρίου της Αμερικής.
Ζει με την οικογένειά του στη Φλόριντα.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε τον δικτυακό του τόπο, www.michaelconnelly.com.

Συγγραφέας: Connelly Michael
Μεταφραστής: Τσιρώνη Έφη
Επιμελητής: Ρηγοπούλου Συλβί
Εκδότης: Bell / Χαρλένικ Ελλάς
Έτος έκδοσης: 2015
ISBN: 960-507-081-6
Σελίδες: 416
Σχήμα: 18×12
Κατηγορίες: Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Αστυνομική λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.66 €