Το μαγεμένο νησί

Περιγραφή
Ο Γκόντγουιν Τιούντορ, ένας νεαρός Άγγλος φωτογράφος που έχει έρθει πρόσφατα στην Αθήνα, νιώθει το ενδιαφέρον του να εξάπτεται από τον μυστηριώδη και αντικομφορμιστή Βρετανό γαιοκτήμονα Έντγκαρ Μπρουκ, του οποίου το τεράστιο κτήμα δεσπόζει στο νησί Πυροξενία.
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο απομακρυσμένο σπίτι του Μπρουκ, ο Γκόντγουιν μαγεύεται από το συναρπαστικό τοπίο και γοητεύεται από την ιδιότροπη νεαρή κόρη του οικοδεσπότη του. Δεν είναι όμως όλα όσο ειδυλλιακά φαίνονται.
Παρασυρμένος χωρίς να το θέλει σ’ ένα τρομερό διεθνές επεισόδιο, ο Γκόντγουιν κάνει ό,τι μπορεί για να παίξει διπλωματικό ρόλο. Αλλά οι συνέπειες αποδεικνύονται πολύ πιο καταστροφικές απ’ όσο μπορεί να φανταστεί.
Μια ιστορία έρωτα, περιπέτειας και μηχανορραφιών που δύσκολα ξεχνιέται, η Σκοτεινή μαγεία σηματοδοτεί την πρώτη δημόσια εμφάνιση ενός συναρπαστικού νέου μυθιστοριογράφου.
“Μια εξαιρετικά γοητευτική ιστορία με ζωντανούς χαρακτήρες σε εξωτικό σκηνικό.”
(Τζόαν Χάρρις)Ο Ρόλαντ Βέρνον γεννήθηκε το 1961 και σπούδασε στο Ίτον, στο King’s College του Κέμπριτζ και στο Βασιλικό Κολέγιο Μουσικής. Ανάμεσα στα δεκαέξι και στα είκοσι οχτώ του, περνούσε περίπου τέσσερις μήνες τον χρόνο στην Ελλάδα.
Έχει γράψει βιβλία για τη μουσική, καθώς και μια βιογραφία του Κρισναμούτρι. Μένει στο Σόμερσετ με τη γυναίκα και τους τρεις γιους του και συνεχίζει να επισκέπτεται την Ελλάδα όσο πιο τακτικά του το επιτρέπουν οι υποχρεώσεις του. Με το “Μαγεμένο νησί” (2008), το πρώτο του μυθιστόρημα, απέσπασε το Βραβείο Πρώτου Μυθιστορήματος της εφημερίδας Daily Mail.

Συγγραφέας: Vernon Roland
Μεταφραστής: Σπερελάκη Τιτίνα
Εκδότης: Εκδόσεις Πατάκη
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-16-3206-9
Σελίδες: 644
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αγγλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Ξένη Λογοτεχνία, Σύγχρονη Ξένη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.25 €