Το μέθυ ήταν κόκκινο

Περιγραφή
Η Μαργαρίτα, αποκομμένη από το περιβάλλον και τα ενδιαφέροντα του άνδρα της, ενός δυναμικού και πετυχημένου τεχνοκράτη, ζε με την εμμονή σε έναν στόχο που δεν λέει να υλοποιηθεί. Η Θοδώρα πιστεύει στη θετική σκέψη, στα όνειρα, στα σημάδια του πεπρωμένου και την καθοδηγεί με το δικό της τρόπο.
Η μοίρα συνωμοτεί και φέρνει στο δρόμο της Μαργαρίτας τον νεαρό Αλέξη από το Ναύπλιο. Πέφτουν επάνω της αστέρια, χρυσαφένιες πέρλες, ανάβουν βεγγαλικά και τα κρυστάλλινα ποτήρια γεμίζουν με «το μέθυ» του έρωτα που, τώρα πια, είναι… κατακόκκινο!Η Δήμητρα (Μιμίκα) Ξενόφου γεννήθηκε στη Ζάκυνθο και ζει από μικρή στην Αθήνα.
Είναι καθηγήτρια Αγγλικής, επί πολλά χρόνια ιδιοκτήτρια φροντιστηρίων ξένων γλωσσών. Την τελευταία 10ετία, διατελεί ειδική σύμβουλος στην ιδιωτική δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Έχει παρακολουθήσει πρόγραμμα σπουδών Αγγλικής φιλολογίας στο Extension College, Cambridge και έχει λάβει μέρος ως εισηγήτρια σε πολλά σεμινάρια επαγγελματικού προσανατολισμού, γλωσσολογίας και διδακτικής.
Έχει γράψει στην Αγγλική φροντιστηριακό βοήθημα για τους υποψηφίους των πανελληνίων εξετάσεων, διηγήματα, παραμύθια, μία ποιητική συλλογή και πολλά δημοσιεύματα στον ημερήσιο Τύπο της ιδιαίτερης πατρίδας της. Το 2003 εκδόθηκε το ιστορικό μυθιστόρημά της “Το δικαίωμα του αφέντη”.

Συγγραφέας: Ξενόφου Δήμητρα
Εκδότης: Σιδέρη Μιχάλη
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-468-000-5
Σελίδες: 285
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.04 €