Το κορίτσι από τη Δανία

Περιγραφή
“Θα μου κάνεις μια χάρη; Αυτή η απλή παράκληση που απευθύνει μια γυναίκα στο σύζυγό της καθώς ζωγραφίζουν και οι δυο στο ατελιέ τους, πυροδοτεί μια αλλαγή που κανείς τους δεν μπορεί να προβλέψει.
Κάπως έτσι ξεκινάει η αληθινή ιστορία από την οποία εμπνέεται αυτό το βιβλίο: η απίστευτη διαδρομή της Λίλης Έλμπε, μιας πρωτοποριακής φιγούρας στην ιστορία της τρανσεξουαλικότητας και μιας γυναίκας διχασμένης ανάμεσα στο γάμο της και στις ιδιαίτερες προσωπικές της επιθυμίες.
Με φόντο τη λάμψη και την αίγλη της Κοπεγχάγης, του Παρισιού και της Δρέσδης στη δεκαετία του 1920, το συγκλονιστικό αυτό μυθιστόρημα εξερευνά τα όρια του φύλου και της σεξουαλικότητας, του έρωτα και του γάμου, και το ταξίδι που ξεκινάει κανείς για να γίνει ο εαυτός του.
Βραβείο Lambda Διεμφυλικής Λογοτεχνίας
Βραβείο Rosenthal Foundation της Aμερικανικής Aκαδημίας Tεχνών και Γραμμάτων
Φιναλίστ του βραβείου Young Lions της Δημόσιας Βιβλιοθήκης της Νέας Υόρκης
Φιναλίστ του βραβείου Stonewall της Αμερικανικής Ένωσης ΒιβλιοθηκώνΟ David Ebershoff γεννήθηκε στην Καλιφόρνια το 1969 και σήμερα ζει στη Νέα Υόρκη. Διδάσκει λογοτεχνική γραφή στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια και έχει εργαστεί πολλά χρόνια ως επιμελητής εκδόσεων στο Random House. Έχει περιληφθεί δύο φορές στην ετήσια λίστα των 100 πιο επιδραστικών LGBT ατόμων του περιοδικού Out. Έργα του είναι: “The Danish Girl” (2000), “The Rose City” (2002), “Pasadena” (2003), “The 19th Wife” (2009).

Συγγραφέας: Ebershoff David
Μεταφραστής: Αγγελίδου Μαρία
Εκδότης: Αλεξάνδρεια
Έτος έκδοσης: 2016
ISBN: 960-221-682-4
Σελίδες: 360
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.40 €