Το κεχριμπαρένιο δωμάτιο

Περιγραφή
Σφυρηλατημένο από το εξαίσιο πετράδι, το Κεχριμπαρένιο Δωμάτιο είναι ένας από τους εντυπωσιακότερους θησαυρούς που φτιάχτηκαν από τον άνθρωπο -και ένα από τα πιο μυστηριώδη ιστορικά αινίγματα.
Το έκανε δώρο ο Φρειδερίκος Γουίλιαμ της Πρωσίας στον τσάρο Μεγάλο Πέτρο το 1717 μετά την υπογραφή της ρωσο-πρωσικής συμμαχίας.
Το 1755 μεταφέρθηκε στα ανάκτορα της Μεγάλης Αικατερίνης, όπου έμεινε για εκατόν εβδομήντα χρόνια. Η ομορφιά και η πολυτέλεια του το έκαναν να χαρακτηριστεί ως το Όγδοο Θαύμα του Κόσμου. Οι τσάροι το χρησιμοποιούσαν για να εντυπωσιάζουν τους ξένους πρέσβεις και για να εκθέτουν βασιλικούς θησαυρούς. Η σημερινή του αξία υπολογίζεται στα 250 εκατ. δολάρια.
Το 1941 τα ναζιστικά στρατεύματα εισβάλλουν στη Σοβιετική Ένωση. Κατόπιν εντολής του Χίτλερ το Κεχριμπαρένιο Δωμάτιο επιστρέφει στη Γερμανία.
Το 1945 το Κεχριμπαρένιο Δωμάτιο εξαφανίζεται…
Τώρα, το κυνήγι του θησαυρού ξαναρχίζει.
Όταν ο Κάρολ Μπόρια πεθαίνει κάτω από μυστηριώδεις συνθήκες, αφήνει πίσω του στοιχεία για ένα μυστικό… για κάτι που ονομάζεται Κεχριμπαρένιο Δωμάτιο.
Η κόρη του, η δικαστής Ρέιτσελ Κάτλερ, σε μια απεγνωσμένη αναζήτηση για την αλήθεια αναχωρεί για τη Γερμανία ενώ ο πρώην σύζυγός της την ακολουθεί. Γρήγορα θα καταλάβουν πως οι ζωές τους απειλούνται. Παγιδευμένοι σε ένα παιχνίδι προδοσίας η Ρέιτσελ κι ο Πολ θα βρεθούν σε μια πορεία σύγκρουσης με τις δυνάμεις της απληστίας, της εξουσίας αλλά και της ίδιας της ιστορίας…O Steve Berry είναι ο συγγραφέας των μπεστ-σέλλερ μυθιστορημάτων “The amber room” και “The Romanov Prophecy”. “Το τρίτο μυστικό” είναι το τρίτο βιβλίο του αλλά το πρώτο που μεταφράζεται για το ελληνικό κοινό. Ζει στην ακτή της Τζιόρτζια στις ΗΠΑ με τη γυναίκα του και την κόρη του. Είναι δικηγόρος που έχει ταξιδέψει πολύ στην Καραϊβική, στο Μεξικό, στην Ευρώπη, και στην Ρωσία. Τα δύο πρώτα του μυθιστορήματα έχουν μεταφραστεί σε έντεκα γλώσσες.

Συγγραφέας: Berry Steve
Μεταφραστής: Σταθόπουλος Πάνος
Εκδότης: Πλατύπους
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-6665-01-1
Σελίδες: 477
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.27 €