Το ζωντανό σύμπαν

Περιγραφή
Η αστροβιολογία -η μελέτη της ζωής στο διάστημα- αποτελεί ένα από τα ταχύτερα εξελισσόμενα και πιο δημοφιλή πεδία της επιστήμης. Στο βιβλίο αυτό ο βραβευμένος λόγιος και ερευνητής Κρις Ίμπεϊ εξερευνά τα θεμέλια του εν λόγω κλάδου, το πού κατευθύνεται και τι μπορεί να ανακαλύψει.
Το ταξίδι αρχίζει με τα πρώτα βήματα της επιστήμης και προχωρά με τις αποκαλύψεις της Αναγέννησης, που συμπεριλαμβάνουν την επαναστατική δήλωση του Κοπέρνικου ότι η Γη δεν ήταν το κέντρο του σύμπαντος αλλά απλά ένας πλανήτης, που περιστρεφόταν γύρω από τον ήλιο. Αλλά αν και η Γη δεν είναι ο μοναδικός πλανήτης, είναι ο μόνος ζωντανός πλανήτης, που ξέρουμε ως τώρα.
Στη συνέχεια ο Ίμπεϊ ασχολείται με το διάστημα, όπου οι αστροβιολόγοι ερευνούν τη δυνατότητα ύπαρξης ζωής πέρα από τον κόσμο μας. Θα βρεθεί άραγε ζωή στον Άρη, στον “πλανήτη του θανάτου”, που έχει σαμποτάρει τις περισσότερες πλανητικές αποστολές; Ή στην Αφροδίτη, την “κακή δίδυμη” αδελφή της Γης της οποίας η ζέστη μπορεί να λιώσει το μόλυβδο;
“Το ζωντανό σύμπαν” είναι ένα αποκαλυπτικό βιβλίο για μια επιστήμη που αλλάζει τον τρόπο που βλέπουμε το σύμπαν, ένας οδηγός για το τι σημαίνει πραγματικά η ζωή και για το που μπορεί να υπάρχει ή όχι, και ένα εκπληκτικό έργο, που ερμηνεύει το παρελθόν μας και προβλέπει το μέλλον μας. Ο Κρις Ίμπι είναι διακεκριμένος πανεπιστημιακός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Αριζόνας και υποδιευθυντής ενός εκ των μεγαλύτερων αστρονομικών τομέων της χώρας. Έχει γράψει περισσότερες από 160 ερευνητικές εργασίες και είχε την έγκριση 24 προγραμμάτων για το Διαστημικό Τηλεσκόπιο Χαμπλ. Έχει τιμηθεί με δέκα βραβεία διδασκαλίας από το Πανεπιστήμιο της Αριζόνας και έχει επιλεγεί ως Καθηγητής της Χρονιάς στην Αριζόνα από το Ίδρυμα Κάρνεγκι. Έχει διατελέσει αντιπρόεδρος της Αμερικανικής Αστρονομικής Εταιρίας και το 2002 επιλέχθηκε ως Διακεκριμένος Διδάσκαλος Επιστημών. Το 2007 διετέλεσε επιστημονικός επισκέπτης στο Ίδρυμα “ΦΒΚ”. Ζει στο Τούσον της Αριζόνας.

Συγγραφέας: Impey Chris
Μεταφραστής: Θεοδώρου Δημήτριος Ε.
Εκδότης: Ψυχογιός
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-453-519-6
Σελίδες: 555
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Κοσμολογία , Αστρονομία
Σειρές: Επιστήμη για Όλους

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.47 €