Το διπλανό σπίτι

Περιγραφή
Κάθε λαός προσπαθεί να δώσει στους νέους ανθρώπους τη γνώση της ιστορικής, εθνικής, θρησκευτικής και πολιτιστικής ταυτότητάς τους. Για να το πετύχει, τονίζει τη διαφορά της ομάδας (φυλή, γένος, χώρα, πίστη) από τις άλλες. Σε δύσκολες συνθήκες, η διαφορά υπερτονίζεται. Τα παιδιά μαθαίνουν ότι οι “άλλοι” είναι περιφρονητέοι ή εχθροί. Μεγαλώνοντας, παίρνουν τη σκυτάλη της διοίκησης και συνεχίζουν πολιτικές εχθρότητας προς γειτονικούς λαούς, και όχι μόνο.
Όμως, ζούμε όλοι πάνω στον ίδιο πλανήτη και κάθε ξεχωριστό πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε ή δημιουργούμε έχει επίπτωση στη Γη, από άκρη σε άκρη.
Αν δεν παραμερίσουμε ό,τι μας χωρίζει και αν δε βρούμε ό,τι μας ενώνει, ο άνθρωπος και ο πλανήτης που τον φιλοξενεί δε θα επιζήσουν.
Προς την κατεύθυνση αυτή κινείται η σειρά “Τα Παιδιά του Κόσμου” την οποία έγραψε η Λεία Χατζοπούλου-Καραβία από την Ελλάδα, συγγραφέας περισσότερων από 40 βιβλίων (ποίηση, πεζογραφία, θέατρο) και την εικονογράφησε η Σερπίλ Ουράλ από την Τουρκία, που έχει γράψει και εικονογραφήσει 40 παιδικά βιβλία.Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε θέατρο, αγγλική και ελληνική φιλολογία, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ρωσικά και άλλες γλώσσες. Είναι δρ. Συγκριτικής Γραμματολογίας του Πανεπιστημίου της Σορβόννης. Έχουν εκδοθεί 49 βιβλία της: 10 ποιητικές συλλογές, 23 πεζογραφήματα και 16 θεατρικά έργα για ενήλικες και για νέους. Πολλά έργα της έχουν μεταφραστεί, δημοσιευτεί ή εκδοθεί σε άλλες χώρες, κι έχουν παιχτεί στην τηλεόραση, στο ραδιόφωνο ή στο θέατρο, στη χώρα μας και αλλού. Η ίδια έχει μεταφράσει έργα από διάφορες γλώσσες. Διδάσκει φιλολογικά μαθήματα και θέατρο. Διευθύνει το “Θεατρικό Εργαστήρι Νέας Σμύρνης”. Συχνά συμμετέχει σε διεθνή συνέδρια. Από το 1996 οργανώνει στην Ελλάδα κάθε δύο χρόνια διεθνή συνέδρια θεατρολογίας ως πρόεδρος Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Θεατρικής Έρευνας στην Ελλάδα. Είναι Πρόεδρος του Διεθνούς Forum Θεατρικών Συγγραφέων του Ι.Τ.Ι. της UNESCO.

Συγγραφέας: Χατζοπούλου – Καραβία Λεία
Εικονογράφος: Ural Serpil
Εκδότης: Φυτράκης Α.Ε.
Έτος έκδοσης: 2002
ISBN: 960-535-186-2
Σελίδες: 39
Σχήμα: 23χ24
Κατηγορίες: Παιδικά βιβλία, Ελληνικά
Σειρές: Τα Παιδιά του Κόσμου=Children of the World

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.24 €