Το δικαστήριο των ψυχών

Περιγραφή
Στη Ρώμη, σ’ ένα παλιό καφέ, δύο άνδρες -δύο ιερείς- μελετούν τον φάκελο για την εξαφάνιση μιας κοπέλας, της Λάρα. Ο ένας ιερέας, ο Κλεμέντε, είναι ο καθοδηγητής. Ο άλλος, ο Μάρκους, ένας κυνηγός, εκπαιδευμένος να ξετρυπώνει το κακό. Έτσι τουλάχιστον του λένε. Γιατί εκείνος δεν θυμάται. Δεν έχει πια μνήμη.
Η Σάντρα εργάζεται στη Σήμανση. Η ματιά της, αντικειμενική σαν φωτογραφικός φακός ,είναι εκπαιδευμένη να αναγνωρίζει κάθε λεπτομέρεια που δείχνει άσχετη, εκτός τόπου, γιατί ξέρει ότι εκεί φωλιάζει το κακό. Τέτοια ματιά διαθέτει μόνο όποιος κυνηγάει τις λεπτομέρειες. Κι όποιος νιώθει ένοχος. Γιατί και στη δική της ζωή υπάρχει μία άσχετη, εκτός τόπου λεπτομέρεια. Μια λεπτομέρεια που τη βασανίζει.
Όταν οι δρόμοι του Μάρκους και της Σάντρα διασταυρώνονται, φέρνουν στο φως ένα τρομαχτικό μυστικό, κρυμμένο στα άδυτα του Βατικανού και στις πιο σκοτεινές γωνιές της Ρώμης. Ένα σχέδιο θανάτου που μόνο ένα δαιμονικό αλλά και ταυτόχρονα ευφυές μυαλό θα μπορούσε να συλλάβει.
Ο μόνος τρόπος να το ματαιώσουν είναι να βρουν τη Λάρα ζωντανή.Ο Ντονάτο Καρίζι γεννήθηκε το 1973. Σπούδασε νομικά και εγκληματολογία. Το 1999 άρχισε να δουλεύει ως σεναριογράφος. Ζει στη Ρώμη. “Ο Υποβολέας” είναι το πρώτο του μυθιστόρημα.

Συγγραφέας: Carrisi Donato
Μεταφραστής: Καλλιφατίδη Έφη
Εκδότης: Ωκεανίδα
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 960-410-682-1
Σελίδες: 544
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Ιταλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.11 €