Το δέκατο έβδομο κιβώτιο

Περιγραφή

Το ότι ο λόρδος Έλγιν έκλεψε τα γλυπτά του Παρθενώνα στις αρχές του προ-προηγούμενου αιώνα είναι γνωστό. Το ότι το μπρίκι που τα μετέφερε αρχικά στη Μάλτα βυθίστηκε σε έναν μικρό όρμο των Κυθήρων είναι επίσης γνωστό. Αυτό όμως που παραμένει μυστήριο πάνω από διακόσια χρόνια μετά είναι πόσα από τα δεκαεφτά κιβώτια με τους αρχαιολογικούς μας θησαυρούς ανέσυραν τότε οι Καλύμνιοι βουτηχτάδες… Η δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα ξεκινά στα Κύθηρα με μια παρέα παιδιών να ετοιμάζονται για τη μεγαλύτερη, συναρπαστικότερη και πιο ονειρική βουτιά της ζωής τους… Μα όταν αναδυθεί κανείς στο φως, αναρωτιέται πάντα πού σταματάει η αλήθεια και πού αρχίζει το όνειρο.

Ο Διονύσης Λεϊμονής γεννήθηκε στο Αιτωλικό Αιτωλοακαρνανίας. Εργάζεται
στην Δευτεροβάθμια εκπαίδευση και ζει μόνιμα στην Νέα Ιωνία Βόλου.
Παράλληλα με την συγγραφή λογοτεχνικών έργων ασχολείται με την
αρθρογραφία σε εφημερίδες και περιοδικά.
Το 2005 απέσπασε το πρώτο βραβειο στον πανελλήνιο διαγωνισμό λογοτεχνίας του Φυσιολατρικού Συνδέσμου Πατρών, για το διήγημά του: “Ζωή από τα χαλάσματᨔ. “Η κολυμβήθρα του Σιλωάμ” είναι η πρώτη εκδοτική του
προσπάθεια. Τον Απρίλιο του 2009 κυκλοφορεί το νεανικό του μυθιστόρημα: “Το μυστικό της Δαγκάνας”, από τον Πολιτιστικό Ίδρυμα της Τραπέζης Κύπρου. Έχει λάβει επίσης διακρίσεις για διηγήματα αλλά και ποιήματά του.

Συγγραφέας: Λεϊμονής Διονύσης
Εκδότης: Εκδόσεις Πατάκη
Έτος έκδοσης: 2014
ISBN: 960-165-476-8
Σελίδες: 112
Σχήμα: 21×14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 5.18 €