Το γυμνάσιο καρδίτσας

Περιγραφή
O συγγραφέας επιχειρεί να καταγράψει την πορεία στο χρόνο ενός κτιρίου που κατασκεύασε ο Δήμος Καρδίτσας βόρεια του “Τζαμιού της Αγοράς” (Ταρσί Τζαμί), στη θέση του παλιού τουρκικού νοσοκομείου, και το οποίο συνδέεται στενά με την εκπαιδευτική και πνευματική ιστορία της περιοχής.Ο Θωμάς Παπατριανταφύλλου γεννήθηκε στην Άμπελο Καρδίτσας το 1931. Αποφοίτησε από το οκτατάξιο Γυμνάσιο αρρένων Καρδίτσας και σπούδασε Μαθηματικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Υπηρέτησε ως καθηγητής, γυμνασιάρχης και λυκειάρχης σε διάφορα σχολεία του νομού Καρδίτσας και των Αθηνών. Μετεκπαιδεύτηκε στο Διδασκαλείο Μέσης Εκπαίδευσης και διετέλεσε διευθυντής Μέσης Εκπαίδευσης νομού Καρδίτσας.
Έχει ασχοληθεί με τη συγγραφή αρκετών βοηθητικών βιβλίων μαθηματικών (Εποπτικά μέσα διδασκαλίας Μαθηματικών και Κοσμογραφίας 1974, Θέματα διδακτικής των Μαθηματικών 1975, Ακολουθίες 1977, κ.ά.). Τα πρόσφατα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ιστορία των μαθηματικών της Αρχαίας Ελλάδας, στην αστρονομία και στην τοπική ιστορία της Μέσης Εκπαίδευσης (Τα Μαθηματικά στην Αρχαία Ελλάδα 1992, Ταξίδι στο ηλιακό μας σύστημα 2005, κ.ά.).
Υπήρξε τακτικός συνεργάτης της εφημερίδας “Νέος Αγών”, όπου δημοσίευσε περισσότερα από 400 άρθρα.

Συγγραφέας: Παπατριανταφύλλου Θωμάς Κ.
Επιμελητής: Λέκκα Φωτεινή, Κομπορόζος Πέτρος
Υπεύθυνος Σειράς: Λέκκα Φωτεινή
Εκδότης: Εκτυπωτική ΚαρδίτσαςΔημοτικό Ιστορικό Λαογραφικό Μουσείο Καρδίτσας “Λ. και Ν. Σακελλαρίου”. Κέντρο Τεκμηρίωσης και Επικοινωνίας
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-87454-3-8
Σελίδες: 190
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Εκπαίδευση – Ιστορία – Ελλάς, Καρδίτσα – Ιστορία
Σειρές: Κείμενα για την Ιστορία της Καρδίτσας

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.46 €