Το γεράκι του μεσονυκτίου

Περιγραφή
Ο νεαρός Μπέιν είναι ο νόθος γιος του Κόναβαρ, του θρυλικού βασιλιά των Ριγκάντε. Γεννημένος με το στίγμα της προδοσίας και μεγαλωμένος μέσα στην καταφρόνια, ο Μπέιν έχει γίνει ένα αγρίμι, που με κάθε πράξη του απαρνιέται την ευγενική καταγωγή του – αλλά τα παράταιρα μάτια που έχει κληρονομήσει από τον πατέρα του μαρτυρούν αμείλικτα τη βασιλική γενιά του.
Διωγμένος από τον τόπο του, ο Μπέιν καταλήγει μονομάχος στις αιματοβαμμένες αρένες της Στόουν. Τον ίδιο καιρό, οι στρατιές του εχθρού προελαύνουν στις χώρες των Ριγκάντε. Η μοίρα των ανθρώπων κρίνεται από τη δύναμη των σπαθιών – και από τους ιδιόρρυθμους δεσμούς αγάπης και πικρίας ανάμεσα σε πατέρα και γιο…Ο David Gemmell γεννήθηκε στο Λονδίνο το καλοκαίρι του 1948. Πέρασε τα παιδικά και εφηβικά χρόνια του παίζοντας μποξ και ράγκμπι, κάνοντας διάφορες περιστασιακές δουλειές και συλλέγοντας εικόνες και εμπειρίες στις κακόφημες γειτονιές του Σόχο. Το έμφυτο συγγραφικό ταλέντο του δεν άργησε να βγει στην επιφάνεια. Στα δεκαοχτώ του χρόνια, ο Gemmell ξεκινά να εργάζεται ως εκπαιδευόμενος δημοσιογράφος. Σύντομα άρθρα του κυκλοφόρησαν σε μεγάλες βρετανικές εφημερίδες όπως οι Daily Mail, Daily Mirror και Daily Express.
Την ίδια περίοδο ξεκινά να γράφει, επηρεασμένος άμεσα από τους συγγραφείς που θαύμαζε, όπως τον Tolkien, τον Lamour, τον Cheyney, τον Chandler και τον Spillane. Σήμερα, ο Gemmell θεωρείται ένας από τους κορυφαίους συγγραφείς του χώρου, ενώ το έργο του έχει μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες, κερδίζοντας την προτίμηση του κοινού και αποσπώντας εξαιρετικές κριτικές.

Συγγραφέας: Gemmell David
Μεταφραστής: Σκριτζόβαλη Ελένη
Εκδότης: Anubis
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-306-441-6
Σελίδες: 446
Τόμος: 2
Σχήμα: 23χ14
Κατηγορίες: Αγγλική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Φανταστική λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.53 €