Το βιβλίο της κιθάρας 11

Περιγραφή
Ο Ευάγγελος Ασημακόπουλος σπούδασε κιθάρα στο Εθνικό Ωδείο με τον Δημήτρη Φάμπα. Πήρε το Δίπλωμα του το 1960 με Α’ Βραβείο παμψηφεί και ‘Αριστείο Εξαιρετικής Επιδόσεως’ ενώ την ίδια χρονιά κατακτά το Α’ Βραβείο στον Διεθνή διαγωνισμό της Νάπολης Ιταλίας. Λίγο αργότερα παρακολουθεί με υποτροφία για τέσσερις συνεχείς περιόδους μαθήματα με το ντούο Presti – Lagoya στη Γαλλία και με τον Andres Segovia στην Ισπανία.
Από το 1959 δίνει πολυάριθμα ρεσιτάλ σε όλη την Ελλάδα ενώ το 1965 παντρεύεται τη Λίζα Ζώη και μαζί καθιερώνουν το πρώτο στην χώρα μας ντουέτο κιθάρας που στις μέρες μας θεωρείται από τα κορυφαία στον κόσμο. Οι δύο Έλληνες καλλιτέχνες δεν έχουν αποσπάσει μόνο τα εγκωμιαστικότερα σχόλια από εφημερίδες κύρους όπως οι New York Times, Daily Telegraph, Paris Matin, Chicago Sun, Los Angeles Times, κ.α., αλλά και την εκτίμηση του μεγάλου Andres Segovia. Η διεθνής σταδιοδρομία του ντουέτου Evangelos & Liza αρχίζει το 1967. Από τότε οι δύο σολίστ πραγματοποιούν εκτεταμένες περιοδείες ανά τον κόσμο, δίνοντας εκατοντάδες κοντσέρτα στις γνωστότερες αίθουσες συναυλιών, περιλαμβανομένων του Carnegie Hall, του Queen Elizabeth Hall, της Conzertgebauw, του Wigmore Hall, του Theatre de la Ville του Lincoln Center και του Ηρώδειου. Παίζουν επίσης σε Ραδιοφωνικούς και Τηλεοπτικούς σταθμούς – BBC, Παρίσι RTVF, Βρυξέλλες, Μαδρίτη, Κολωνία, Βερολίνο κ.α. – καθώς και σε μεγάλα Φεστιβάλ μεταξύ των οποίων της Νέας Υόρκης, της Βοστόνης, της Αμβέρσας, του Άμστερνταμ, της Ρώμης και του Μεξικού. Συμπράττουν ακόμη ως σολίστ με γνωστές συμφωνικές ορχήστρες, όπως του Μόντρεαλ, του Μίσιγκαν, του Σινσινάτι, του Μπέρμιγχαμ και διδάσκουν σε Σεμινάρια και Master Classes σε φημισμένες μουσικές Ακαδημίες και Πανεπιστήμια: The Juilliard School, The Royal Academy of Music, The Royal College of Music, UCLA, Stony Brook University, Mannes College of Music κ.ά.
Στη Λίζα Ζώη και τον Ευάγγελο Ασημακόπουλο αφιέρωσαν έργα τους Έλληνες και ξένοι συνθέτες, ενώ παράλληλα οι δύο καλλιτέχνες εμπλούτισαν το ρεπερτόριο για μια και δύο κιθάρες με πολλές μεταγραφές τους που διατίθενται παντού σε πολυάριθμες εκδόσεις, ενώ τέλος δίσκοι τους και CDs με την ΕΜΙ Classics κυκλοφορούν σε όλο τον κόσμο.
Στον παιδαγωγικό τομέα, ο Ευάγγελος Ασημακόπουλος στα 50 χρόνια διδασκαλίας του, έχει δημιουργήσει μία σχολή εκλεκτών κιθαριστών που δαπρέπουν στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Συγγραφέας: Ασημακόπουλος Ευάγγελος
Εκδότης: Φίλιππος Νάκας Μουσικός Οίκος
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: Μ-69150-143-6
Σελίδες: 104
Κατηγορίες: Μουσική – Σπουδή και διδασκαλία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 20.29 €