Το αγόρι στη βαλίτσα

Περιγραφή
Η Νίνα Μπόου είναι νοσηλεύτρια του Ερυθρού Σταυρού και εργάζεται σε κέντρο υποδοχής μεταναστών στη Δανία, τόσο επίσημα όσο και κρυφά, φροντίζοντας και τους μετανάστες των οποίων η αίτηση χορήγησης ασύλου έχει απορριφθεί. Περνά μεγάλο μέρος της ζωής της σ’ έναν κόσμο όπου το εμπόριο ανθρώπων, η κακοποίηση και ο ξαφνικός θάνατος αποτελούν καθημερινότητα, έναν κόσμο όπου εξαφανίζονται παιδιά κάθε μέρα χωρίς κανείς να ψάχνει τους λόγους.
Ώσπου έρχεται μια μέρα που η Νίνα ανακαλύπτει ένα αγόρι σε μια βαλίτσα. Τότε αποφασίζει να βρει η ίδια ποιο είναι και πού ανήκει. Το αναλαμβάνει σαν προσωπική αποστολή, γιατί δεν δέχεται ν’ αφήσει και αυτό το παιδί να εξαφανιστεί.
Μόνο που με την απόφασή της αυτή τίθεται σε κίνδυνο και η δική της ζωή.
Μια ιδιαίτερα επίκαιρη ιστορία μυστηρίου για τον σκοτεινό κόσμο του trafficking (εμπορία ανθρώπων), με καταιγιστική δράση.Η Agnete Friis είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας παιδικών βιβλίων. Μαζί με την Lene Kaaberbol αποτελούν το καινούργιο εκρηκτικό δίδυμο της δανέζικης αστυνομικής λογοτεχνίας. Το ντεμπούτο τους “Το αγόρι στη βαλίτσα” κέρδισε το σημαντικότατο βραβείο Χάραλντ Μόενσεν, που απονέμεται από τη Δανέζικη Ακαδημία Αστυνομικής Λογοτεχνίας, το 2008, ενώ ήταν επίσης υποψήφιο για το βραβείο Glass Key καλύτερου αστυνομικού βιβλίου της Σκανδιναβίας.

Συγγραφέας: Friis Agnete, Kaaberbol Lene
Μεταφραστής: Καλοβυρνάς Λύο
Εκδότης: Εκδόσεις Παπαδόπουλος
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 960-569-025-Χ
Σελίδες: 357
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Παιδικά βιβλία, Μεταφρασμένα, Αστυνομική λογοτεχνία, Δανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Crime Stories

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.83 €