Τικ-Τακ: Τι κάνουμε; Απλές αλήθειες καινοτόμες προτάσεις

Περιγραφή
Όταν αυτό που κάνεις έχει βασικά λάθη και είναι αδιέξοδο, ξεκίνα από ένα λευκό χαρτί!
Τα προβλήματα δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν με το επίπεδο σκέψης που τα δημιούργησε!
Όταν ήρθε η οικονομική κρίση, που από το 2009 ακόμη μας ταλαιπωρεί, ακούγοντας τις σχετικές τοποθετήσεις “αρμοδίων” και μη, βλέποντας να εφαρμόζονται μέτρα κοντόθωρα που όχι μόνο δεν έδιναν λύση στο πρόβλημα, αλλά αντίθετα το έκαναν ακόμα μεγαλύτερο, σκέφτηκα ότι δεν γίνεται να μην υπάρχει κάποια άλλη λύση, πέρα από αυτά που ακούγονται και που οι διάφοροι “αρμόδιοι” μας ανακοινώνουν και μας επιβάλλουν.
Ξαναθυμήθηκα τις παραπάνω βασικές αρχές, άρχισα να μαζεύω στοιχεία και μετά πήρα ένα λευκό, ολόλευκο χαρτί. Το αποτέλεσμα είναι τα κείμενα που εκτίθενται σ’ αυτό το βιβλίο, αρχίζοντας με παράθεση στοιχείων για το τι έφταιξε και πώς οδηγηθήκαμε εδώ που φτάσαμε, συνεχίζουν με το θέμα της πολυπόθητης αλλά τόσο φευγαλέας Ανάπτυξης και τελειώνουν, αφού εξεταστούν και άλλα κρίσιμα θέματα που μας απασχολούν και πρέπει να μας απασχολούν, όπως η Φοροδιαφυγή και το Φορολογικό σύστημα, το Συνταξιοδοτικό, το Εκλογικό σύστημα και η Υγεία, στο τόσο παραμελημένο αλλά και τόσο καίριο θέμα της Παιδείας, της πραγματικής Παιδείας.
Τα κείμενα αυτά χωρίς να είναι απλοϊκά, δίνονται με τέτοιο τρόπο, ώστε για τον μέσο αναγνώστη, και όχι μόνο, που τόσοι και τόσο τον έχουν κατά καιρούς μπερδέψει, το περιεχόμενο τους να είναι όχι μόνον εύκολα κατανοητό, αλλά και ενδιαφέρον, περιλαμβάνοντας πάντοτε και συγκεκριμένες προτάσεις, γιατί από ανέξοδες και μόνο κριτικές, καταγγελίες και λόγια του αέρα έχουμε χορτάσει.
Οι προτάσεις όμως που εκτίθενται είναι καινοτόμες, γιατί ξεφεύγουν από τα καθιερωμένα και στοχεύουν στην καρδιά των προβλημάτων μας, που χρονίζουν, μας ταλαιπωρούν και αποτελούν βασική πηγή όχι μόνο της κακοδαιμονίας μας αλλά και άλλων μελλοντικών μας βασάνων. Γι’ αυτό απαιτείται να γίνουν ριζικές αλλαγές και να δοθούν πραγματικές λύσεις, τουλάχιστον τώρα. Επιβάλλεται, όπως λένε, να δούμε το “έργο” ξανά από την αρχή!Ο Ιορδάνης Νιαουνάκης γεννήθηκε στο Κερατσίνι του Πειραιά. Τα μαθητικά του χρόνια κύλισαν με συνεχείς αλλαγές, λόγω του επαγγέλματος του πατέρα του, σε σχολεία και τα τότε Γυμνάσια. Οι αλλαγές αυτές, παρά τις ευνόητες δυσκολίες προσαρμογής που είχαν, τον βοήθησαν στο να βλέπει με πιο αντικειμενικό μάτι πράγματα και καταστάσεις. Αριστούχος σε όλη την διάρκεια των μαθητικών του ετών, εισήλθε με υποτροφία στο Φυσικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Μετά το τέλος των σπουδών του και την εκπλήρωση των στρατιωτικών του υποχρεώσεων έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στον τομέα Automobile Engineering στο Cranfield Institute of Technology στην Αγγλία. Γυρνώντας στην Ελλάδα εργάστηκε στην εταιρία Biamax, στο Τμήμα Μελετών, και μετά το κλείσιμο της εταιρίας αυτής στην ΕΛΒΟ, ως υπεύθυνος του Τμήματος κατασκευής λεωφορείων. Αργότερα προσελήφθη στα Ναυπηγεία Ελευσίνος, ως Project Manager για την κατασκευή των φορτηγών βαγονιών του ΟΣΕ, για να αναλάβει τελικά τη θέση του Εμπορικού Δ/ντή σε μεγάλη εταιρία πληροφορικής.
Έχει παρακολουθήσει σειρά εξειδικευμένων σεμιναρίων που περιελάμβαναν θέματα πωλήσεων, διαπραγματεύσεων, projects, management και μεθοδολογίας για την αντιμετώπιση καίριων εταιρικών και διοικητικών προβλημάτων, όπως η περίφημη μεθοδολογία Adizes.

Συγγραφέας: Νιαουνάκης Ιορδάνης
Εκδότης: Οσελότος
Έτος έκδοσης: 2015
ISBN: 960-564-354-5
Σελίδες: 330
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Οικονομία – Λόγοι, δοκίμια, διαλέξεις, Οικονομία – Ελλάς

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.35 €