Τεχνικές βελτίωσης ποιότητας

Περιγραφή
Tο βιβλίο “Τεχνικές Βελτίωσης της Ποιότητας” επικεντρώνεται στα εργαλεία και τις τεχνικές του Ποιοτικού Ελέγχου για τη βελτίωση της ποιότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών.
Στο πλαίσιο αυτό αναλύεται ο τρόπος εφαρμογής των στατιστικών μεθόδων που χρησιμοποιούνται.
Εξετάζονται επίσης οι δύο βασικοί κλάδοι της Ποιότητας: ο Στατιστικός Έλεγχος Διεργασιών και η Ανάλυση Αξιοπιστίας. Αποτελεί ένα σημαντικό εγχειρίδιο στο πεδίο της Διοίκησης Ποιότητας.
Κάθε κεφάλαιο ξεκινά με σαφή αναφορά του θεωρητικού υπόβαθρου και υποστηρίζεται από λυμένα παραδείγματα για τα οποία η πλειοψηφία των δεδομένων έχουν ληφθεί από τη βιομηχανία.Ο Δρ. Παναγιώτης Τσαρούχας είναι Διπλ. Μηχανολόγος Μηχανικός (Ph.D) και Επίκουρος Καθηγητής στο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Κεντρικής Μακεδονίας, Τμήμα Διοίκησης Συστημάτων Εφοδιασμού – Logistics. Επίσης είναι μέλος του Συνεργαζόμενου Εκπαιδευτικού Προσωπικού στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών της “Διασφάλισης Ποιότητας” του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Έλαβε το Δίπλωμα του Μηχανολόγου Μηχανικού από το Universita degli Studi di Napoli Federico II (Ιταλία). Ακόμη κατέχει Ph.D. και M.Sc. από το Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών Βιομηχανίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, στο επιστημονικό πεδίο της εφοδιαστικής αλυσίδας “Διοίκηση Παραγωγής”. Εργάστηκε για περίπου 10 χρόνια στην Τεχνική Διεύθυνση του εργοστασίου της βιομηχανίας τροφίμων “Chipita International S.A.” στη Λαμία. Έχει περίπου 25 χρόνια έρευνας και διδακτικής εμπειρίας και πάνω από 50 δημοσιεύσεις σε διεθνή περιοδικά και συνέδρια. Ερευνητικά του ενδιαφέροντα είναι η ανάλυση αξιοπιστίας / συντήρησης, ο έλεγχος ποιότητας, η διοίκηση παραγωγής και η διαχείριση της εφοδιαστικής αλυσίδας σε βιομηχανικά συστήματα.

Συγγραφέας: Τσαρούχας Παναγιώτης, Ψωμάς Ευάγγελος
Εκδότης: Ζήτη
Έτος έκδοσης: 2016
ISBN: 960-456-450-1
Σελίδες: 272
Σχήμα: 24χ17

Τιμή σε ιστοσελίδες: 20.10 €