Τα χρονικά του Αγριόδασους: Αγριόδασος

Περιγραφή
Η ζωή της Πρου ΜακΚίλ ήταν κανονική. Τουλάχιστον μέχρι τη στιγμή που ο μικρός της αδερφός έπεσε θύμα απαγωγής από ένα σμήνος κοράκια. Από κει και πέρα τα πράγματα γίνονται πραγματικά παράξενα.
Κι αυτό γιατί, αν προσέξεις έναν οποιονδήποτε χάρτη του Πόρτλαντ, στο Όρεγκον, υπάρχει μια μεγάλη πράσινη κηλίδα στην άκρη της πόλης που γράφει “Α.Α.”. Είναι τα αρχικά των λέξεων “Αδιάβατος Αγριότοπος”.
Κανείς δεν έχει πάει εκεί ή -για να είμαστε ακριβείς- κανείς δεν έχει επιστρέψει από κει για να διηγηθεί τι είδε. Εκεί ακριβώς πήγαν τα κοράκια τον αδερφό της Πρου…
Έτσι ξεκινάει η περιπέτεια που θα φέρει την Πρου και τον φίλο της, τον Κέρτις, στα βάθη του Αδιάβατου Αγριότοπου. Εκεί θα ανακαλύψουν έναν μυστικό κόσμο γεμάτο πλάσματα που πολεμούν μεταξύ τους, ειρηνικούς μύστες και ισχυρές προσωπικότητες με σκοτεινότατα σχέδια.
Το ταξίδι που ξεκινά ως αποστολή διάσωσης οδηγεί σε κάτι μεγαλύτερο καθώς οι δύο φίλοι βρίσκονται μπλεγμένοι στην πάλη για την απελευθέρωση του αγριότοπου. Ενός αγριότοπου που οι ντόπιοι αποκαλούν Αγριόδασος.
“Το βιβλίο αυτό μοιάζει με το άγριο, παράξενο δάσος που περιγράφει. Νιώθεις τον κίνδυνο και την αγωνία, νιώθεις ότι θα σου συμβούν πράγματα τόσο τρομακτικά, που ο κόσμος δεν έχει ξαναδεί. Όταν μπήκα, δεν ήθελα να ξαναβγώ”.
(Λέμονι Σνίκετ, συγγραφέας)Ο Κόλιν Μελόυ είναι τραγουδιστής και τραγουδοποιός στην μπάντα Decemberists. Είναι παντρεμένος με την Κάρσον Έλλις και ζουν στο Πόρτλαντ του Όρεγκον μαζί με τον γιο τους Χανκ.

Συγγραφέας: Meloy Colin, Ellis Carson
Μεταφραστής: Πιπίνη Αργυρώ
Εικονογράφος: Ellis Carson
Εκδότης: Εκδόσεις Πατάκη
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 960-16-5059-8
Σελίδες: 599
Τόμος: 1
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Μεταφρασμένη, Φανταστική λογοτεχνία
Σειρές: Σύγχρονη Λογοτεχνία για Παιδιά και Νέους, Μυθιστορήματα Φαντασίας

Τιμή σε ιστοσελίδες: 13.43 €