Τα πρώτα δώδεκα βήματα

Περιγραφή
Μια τολμηρή ιδέα ήταν αυτή του Πανελληνίου διαγωνισμού διηγήματος…
…Και ήταν τολμηρή γιατί το Diavaseme.gr μετρούσε μόλις τέσσερις μήνες παρουσίας όταν προκηρύχτηκε. Η ανταπόκριση όμως ήταν απροσδόκητα μεγάλη και η ποιότητα των πονημάτων ιδιαίτερα καλή. Έτσι, η αξιολόγηση των διηγημάτων ήταν μια ευχάριστη εμπειρία για μας και ελπίζουμε να υπάρχει αντίστοιχη συμμετοχή και στο διαγωνισμό του επόμενου Σεπτέμβρη, και κάθε Σεπτέμβρη από εδώ και μπρος, έτσι ώστε η ιστοσελίδα μας να παγιωθεί σαν ένα βήμα έκφρασης για νέους συγγραφείς που ίσως να μην τους είχε δοθεί μια τέτοια ευκαιρία έως τώρα.
Πολλές φορές μια σπίθα αρκεί για να ανάψει μια φωτιά. Αν μια ομάδα “μαθητών” των σεμιναρίων βιβλιοκριτικής του Εθνικού κέντρου βιβλίου (ΕΚΕΒΙ) μπορεί να ονομασθεί σπίθα και αν το Diavasame.gr άναψε μια φωτιά ζωντάνιας και πρωτοτυπίας, τότε η ρήση ισχύει απολύτως εδώ. Οι άγνωστοι μεταξύ τους συμμαθητές έγιναν αργότερα παρέα και στη συνέχεια μια απλή ιδέα έγινε πραγματικότητα, δημιουργώντας ένα site λίγο διαφορετικό από τα συνηθισμένα, ένα site για το βιβλίο.
Με την αξιολόγηση και την επιλογή των καλύτερων διηγημάτων, ξέροντας πόσο πολύτιμο θα ήταν αυτό για τους συμμετέχοντες, έγινε μια προσπάθεια να εκδοθούν τα βραβευθέντα διηγήματα σ’ ένα βιβλίο που θα περιείχε το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους· το πρώτο δηλαδή βήμα για τον καθένα από τους δώδεκα. Γι’ αυτό ακριβώς και “Τα πρώτα δώδεκα βήματα” είναι και ο τίτλος του.
Οι εκδόσεις “Ελευθερουδάκη” ανταποκρίθηκαν σε αυτή την ιδέα μας κι έτσι τα 12 διηγήματα που μας άρεσαν περισσότερο συμπεριλαμβάνονται σε αυτήν εδώ τη συλλογή.

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Σταυροπούλου Καλλιόπη, Τάκης Ιωάννης, Καλύβα – Κλαμπάνου Μαρία, Νότας Δημήτρης, Δεσποτάκη Ευθυμία Ε., Μητροπούλου Σμαραγδή, Ευαγγέλου Λίζα, Δημάκη Άλκηστις, Κιζήλου Κωνσταντίνα, Δαλαμήτρου Μαρία, Νικολόπουλος Γιώργος, Μπάλιου Ιωάννα
Εκδότης: Ελευθερουδάκης
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-200-121-6
Σελίδες: 112
Σχήμα: 21χ13
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Διήγημα – Συλλογές , Διαδικτυακό σημειωματάριο (blog)

Τιμή σε ιστοσελίδες: 10.83 €