Τα πουλιά που ζουν στο νερό

Περιγραφή
Στις σελίδες αυτού του βιβλίου θα γνωρίσεις τα πουλιά που ζουν στο νερό, δηλαδή τα πουλιά των υγροτόπων. Υγρότοποι είναι τα μέρη εκείνα όπου υπάρχει νερό, όπως οι λίμνες, οι λιμνοθάλασσες, τα ποτάμια και τα έλη. Στους υγροτόπους υπάρχουν και καλαμιώνες όπου κρύβονται κάποια είδη πουλιών. Γι’ αυτό μερικά μπορεί να δυσκολευτείς να τα δεις, αλλά εύκολα θα τα ακούσεις.
Τα πουλιά συγκεντρώνονται στους υγροτόπους γιατί βρίσκουν άφθονη τροφή. Ιδιαίτερα το χειμώνα, που παγώνουν οι λίμνες στο Βορρά, πολλά είδη πουλιών βρίσκουν καταφύγιο και ξεχειμωνιάζουν εκεί.
Παρατηρώντας προσεκτικά τις φωτογραφίες και τα σκίτσα μπορείς να μάθεις πώς είναι το καθένα από αυτά τα πουλιά. Θα γνωρίσεις τις συνήθειές τους και σε ποια μέρη της χώρας μας προτιμούν να συχνάζουν. Ακόμα θα μάθεις ποιες εποχές εμφανίζονται και με τη βοήθεια του CD θα ακούσεις τις φωνές τους.
Κανόνισε μια εκδρομή στον κοντινότερο υγρότοπο, για να παρατηρήσεις τα πουλιά από κοντά. Για να τα αναγνωρίσεις θα χρειαστείς κιάλια ή τηλεσκόπιο.
Ο Κώστας Βασιλάκης γεννήθηκε στην Πάτρα. Σπούδασε Βιολογία και ειδικεύθηκε στη διαχείριση προστατευόμενων περιοχών, οικότοπων και ειδών. Έχει αποκτήσει μεταπτυχιακό δίπλωμα στη Χωροταξία. Έχει δώσει διαλέξεις για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος σε πανεπιστημιακά ιδρύματα και έχει συμμετάσχει σε πληθώρα περιβαλλοντικών μελετών.
Τα τελευταία δέκα χρόνια ως στέλεχος περιβαλλοντικής οργάνωσης έχει πρωταγωνιστήσει σε όλες τις σημαντικές εκστρατείες για την προστασία της ελληνικής φύσης ενώ πρόσφατα αποτέλεσε ιδρυτικό μέλος της μη κυβερνητικής οργάνωσης “Natura” που έχει ως κύριο στόχο την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και τελικά ενεργοποίηση του κοινού στην προστασία του περιβάλλοντος.

Συγγραφέας: Βασιλάκης Κώστας
Εικονογράφος: Δουγαλής Πασχάλης, Ανδρίτσου Σουζάνα
Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης: 2002
ISBN: 960-14-0558-5
Σελίδες: 50
Σχήμα: 27χ21
Κατηγορίες: Παιδικά βιβλία, Ελληνικά, Πουλιά – Βιβλία για παιδιά
Σειρές: Παιδική Βιβλιοθήκη, Τα Πουλιά που Ζουν

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.83 €