Τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ

Περιγραφή
Αρκούν οι λέξεις “μια φορά κι έναν καιρό”, και το ταξίδι ξεκινά.
Σ’ αυτή την υπέροχη συλλογή, ο πολυβραβευμένος Φίλιπ Πούλμαν παρουσιάζει τα πενήντα αγαπημένα παραμύθια του από τους αδελφούς Γκριμ, δίνοντάς τους νέα πνοή και φρεσκάδα με την ξεχωριστή πένα του.
Από το ρομαντισμό των κλασικών όπως η “Ραπουνζέλ”, “Η Χιονάτη και η Σταχτοπούτα” μέχρι το μαύρο χιούμορ των λιγότερο γνωστών όπως “Τα τρία φύλλα του φιδιού”, “Ο λαγός και ο σκαντζόχοιρος” και “Ο θάνατος νονός”, ο Πούλμαν αποδίδει με τον δικό του μοναδικό τρόπο τη γοητεία που ασκούν εδώ και αιώνες στους αναγνώστες τα παραμύθια των αδελφών Γκριμ, παραθέτοντας μετά από το καθένα ένα σύντομο σχόλιο για την ιστορία του.
Στον δε πρόλογο εξηγεί γιατί αυτά τα παραμύθια έχουν αντέξει στο χρόνο και αποτελούν μέρος της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.
Μια αξέχαστη συλλογή που θα τη διαβάσετε και θα την ξαναδιαβάζετε εσείς και τα παιδιά σας για πολλά πολλά χρόνια.Ο Φίλιπ Πούλμαν γεννήθηκε στην Αγγλία το 1946. Σήμερα ζει σ’ ένα σπίτι με μεγάλο κήπο στην Οξφόρδη και απολαμβάνει πραγματικά αυτό που κάνει: το γράψιμο. Ο Πούλμαν έχει γράψει πολλά βιβλία που απευθύνονται σε μικρούς και σε μεγάλους: “Η Λίλα, ο Τσανγκ και ο άσπρος ελέφαντας” (βραβείο Σμάρτις), “Ο ιππότης του ρολογιού” (υποψήφιο για το βραβείο Κάρνεγκι και το βραβείο Σμάρτις), “Ο κόμης και ο μαύρος κυνηγός” και “Τζάκ ο Φτεροπόδαρος”. Επίσης, ο Φίλιπ Πούλμαν είναι ο συγγραφέας της γνωστής “Τριλογίας του Κόσμου”, που περιλαμβάνει τα βιβλία “Το αστέρι του Βορρά”, “Ο άρχοντας των δύο κόσμων” και “Το κεχριμπαρένιο τηλεσκόπιο”, τα οποία κέρδισαν την αγάπη των αναγνωστών, τιμήθηκαν με σημαντικά βραβεία (Γκάρντιαν, Κάρνεγκι, Χάνκιντορι, κ.ά.) και έχουν αρχίσει να μεταφέρονται στην οθόνη. Το 2005 τιμήθηκε με το βραβείο Άστριντ Λίντγκρεν για το σύνολο της προσφοράς του στην παιδική λογοτεχνία.

Συγγραφέας: Pullman Philip 1946-
Μεταφραστής: Κοντολέων Κώστια
Εκδότης: Ψυχογιός
Έτος έκδοσης: 2013
ISBN: 618-01-0138-8
Σελίδες: 496
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Παιδικά βιβλία, Μεταφρασμένα, Παραμύθια – Βιβλία για παιδιά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.21 €