Τα μυστήρια της Ιερουσαλήμ

Περιγραφή
Ένα πανάρχαιο χειρόγραφο, που αποκαλύπτει ένα από τα εξήντα τέσσερα αινίγματα των κυλίνδρων των Τααμρές -αινίγματα που προστατεύουν το θησαυρό του Ναού του Σολομώντα-, αναστατώνει όλο τον κόσμο.
Ένας συγγραφέας, παθιασμένος με την ιστορία της Αγίας Πόλης, αφήνεται να παρασυρθεί από ένα νεαρό δημοσιογράφο της εφημερίδας New York Times στο κυνήγι του παρελθόντος. Έχει απόλυτη συναίσθηση του κινδύνου: η διείσδυση στα μυστήρια της Ιερουσαλήμ θα κάνει τον κόσμο να σειστεί συθέμελα.
Τα “Μυστήρια της Ιερουσαλήμ” αιχμαλωτίζουν τον αναγνώστη, συνδυάζοντας με τρόπο αριστουργηματικό τη φαντασία και την πραγματικότητα, την αγωνία και τη γνώση, την ευαισθησία και την οξυδέρκεια.Ο Μαρέκ Aλτέρ (Marek Halter) γεννήθηκε στην Πολωνία το 1936. Γιος ενός τυπογράφου και μιας ποιήτριας γίντις, σώθηκε ως εκ θαύματος από το γκέτο της Βαρσοβίας. Πριν αφοσιωθεί στη λογοτεχνία ασχολήθηκε με τη ζωγραφική. Ζει στη Γαλλία από το 1950 κι έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, μεταξύ των οποίων και το Livre Inter του 1983 για τη Μνήμη του Αβραάμ. Τα ιστορικά του μυθιστορήματα έχουν κατακτήσει χιλιάδες αναγνώστες. Ο Μαρέκ Aλτέρ είναι επίσης ιδρυτής μιας διεθνούς οργάνωσης για την ειρήνη στην Εγγύς Ανατολή κι έπαιξε σημαντικό ρόλο στην πρώτη επίσημη συνάντηση μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων. Είναι τακτικός συνεργάτης σε πολλές εφημερίδες διεθνούς κύρους, όπως η “Die Welt” και η “La Republica”.

Συγγραφέας: Halter Marek
Μεταφραστής: Λέκκου – Δάντου Ρένα
Εκδότης: Εκδοτικός Οίκος Α. Α. Λιβάνη
Έτος έκδοσης: 2000
ISBN: 960-14-0250-0
Σελίδες: 573
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Γαλλόφωνη πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Ξένη Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.55 €