Τα λησμονημένα πλάσματα του Ένλντ

Περιγραφή
Η Σίμπελ, τελευταία απόγονος μιας πανίσχυρης γενιάς μάγων, μεγαλώνει απομονωμένη στο λευκό σπίτι που έχτισε ο παππούς της στις πλαγιές του Βουνού Ελντ. Μοναδική συντροφιά στα παιχνίδια της έχει τα θαυμαστά, αρχαία πλάσματα που είχαν καλέσει εκεί, με τις μαγικές τους δυνάμεις, οι πρόγονοί της. Μοναδική της έγνοια η αναζήτηση του μυθικού Λίραλεν.
Όταν, στα δεκάξι της, της εμπιστεύονται να μεγαλώσει ένα μωρό, η Σίμπελ αρχίζει ν’ αλλάζει. Για πρώτη φορά στη ζωή της νιώθει συμπάθεια για ένα πλάσμα του έξω κόσμου. Μα σε λίγο ο κόσμος αυτός θα εισβάλει βίαια στη ζωή της και η Σίμπελ θα παγιδευτεί σ’ ένα θανάσιμο παιχνίδι μίσους και εκδίκησης…
Η Πατρίσια Α. ΜακΚίλιπ γεννήθηκε το 1948 στο Όρεγκον των Η.Π.Α. Σπόδασε στο πολειτιακό πανεπιστήμιο Σαν Χοσέ στην Καλιφόρνια, από όπου αποφοίτησε το 1973 με μάστερ στην αγγλική γλώσσα και λογοτεχνία. Θεωρείται από τις πιο δημοφιλείς συγγραφείς της λογοτεχνίας του φανταστικού. Έχει γράψει μεταξύ άλλων τα έργα “The book of atrix wolfe”, “Winter rose” και “Song for the basilisk”. Το 1975 βραβεύτηκε με το World Fantasy Award για το έργο της “The forgotten beast of eld”. Τα τρία βιβλία της κλασικής πλέον τριλογίας της “Ο άρχοντας των γρίφων” κυκλοφόρησαν αρχικά ως εξής: “Ο δάσκαλος των γρίφων από το Χεντ” (1976), “Κληρονόμος της θάλασσας και της φωτιάς” (1977), “Αρπιστής στον άνεμο” (1979).

Συγγραφέας: McKillip Patricia A.
Μεταφραστής: Θεοδοσιάδης Ναούμ
Εκδότης: Η Άγνωστη Καντάθ
Έτος έκδοσης: 2005
ISBN: 960-8112-09-5
Σελίδες: 228
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Αμερικανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα, Φανταστική λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 12.23 €