Τα κόκκινα στραγάλια

Περιγραφή
Το βιβλίο περιέχει δεκατρία διηγήματα. Γραμμένα τα περισσότερα τα τελευταία είκοσι χρόνια, ξαναδουλεύτηκαν πρόσφατα. Ορισμένα από αυτά είναι οι άσβηστες μνήμες από ένα όχι και τόσο μακρινό τότε. Είναι τα χρόνια της αμίλητης εφηβείας ή και τα κάπως πιο πρόσφατα· αυτά που βασάνισαν τον τόπο και γενιά μου. Τα νιώσαμε πάνω μας βαριά και ασήκωτα.
Κάποια άλλα διηγήματα κυκλοφορούν στο τώρα της ζωής. Καταγράφουν πιο κλειστές στιγμές ή αυτό που θα τα λέγαμε συνομιλία με τον διπλανό. Φυσικά, υπάρχουν και γραφές που τις χρωματίζει η ευφροσύνη της ερωτικής αύρας.
Ο Νικήτας Παρίσης γεννήθηκε στη Σκιάθο και σπούδασε Φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Αθηνών. Για πολλά χρόνια εργάστηκε ως καθηγητής στην ιδιωτική εκπαίδευση. Έχει δημοσιεύσει μελέτες, βιβλιοκριτικές και επιφυλλίδες σε περιοδικά και εφημερίδες. Έχει, επίσης, συνεργαστεί στα συλλογικά έργα Μεσοπολεμική και μεταπολεμική λογοτεχνία των εκδόσεων Σοκόλη. Είναι μέλος της Εταιρείας Συγγραφέων. Έργα του: “Κριτικές Δοκιμές” (Δόμος, 1987), “Μελέτες – Αναγνώσεις” (Πατάκης, 1992), “Επτά μελετήματα για τον Οδυσσέα Ελύτη” (τα τραμάκια, Θεσσαλονίκη, 1997), “Λεξικό λογοτεχνικών όρων” (ΟΕΔΒ, 2000), “Αλέξανδρος Παπαδιαμάντης. Τρία διηγήματα. Αναζήτηση της αφηγηματικής λογικής” (Μεταίχμιο, 2001, 2η έκδοση 2002).

Συγγραφέας: Παρίσης Νικήτας Ι.
Εκδότης: Μεταίχμιο
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-455-445-Χ
Σελίδες: 192
Σχήμα: 20χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Διήγημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.44 €