Τα κουνούπια της Ελλάδας

Περιγραφή
Κύριος σκοπός του βιβλίου είναι να προσφέρει, σε όσους ασχολούνται με τα κουνούπια, τις κατάλληλες κλείδες προσδιορισμού των ελληνικών ειδών κουνουπιών, απαραίτητο πρωταρχικό στοιχείο για την καταπολέμησή τους.
Το βιβλίο αποτελεί επιπλέον ένα ολοκληρωμένο βοήθημα για όσους ενδιαφέρονται να ενημερωθούν για τα κουνούπια, παρέχοντας όλες οι αναγκαίες γνώσεις για την κατανόηση και σωστή χρήση των διχοτομικών κλειδών προσδιορισμού των ειδών, όπως στοιχεία βιολογίας και μορφολογίας των κουνουπιών, ονοματολογία των μερών τους κ.ά., ενώ για κάθε ελληνικό είδος κουνουπιού δίνονται πληροφορίες για τη βιολογία του, τις συνήθειές του και την υγειονομική του σημασία, όταν αυτή είναι σημαντική.
Τέλος, δίδονται οδηγίες για τη σύσταση ομάδων καταπολέμησης κουνουπιών, τον τρόπο και τον χρόνο δράσης τους, καθώς και τα απαραίτητα όργανα εξοπλισμού ενός κατάλληλου εντομολογικού εργαστηρίου.Η Δρ. Άννα Βογιατζόγλου-Σαμανίδου ήταν Βιολόγος, Υγιεινολόγος, Ιατρική Εντομολόγος και από το 1980 μέχρι το 2009 κατείχε τη θέση της Επιμελήτριας στην Έδρα Παρασιτολογίας, Εντομολογίας και Τροπικών Νόσων, της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, με κύριο αντικείμενο της εργασίας της τα Έντομα Υγειονομικής Σημασίας. Από το 1991 ασχολήθηκε εντατικά με τη μελέτη των κουνουπιών της Ελλάδας, με στόχο την έγκαιρη εφαρμογή των ενδεικνυομένων μεθόδων αντιμετώπισης τους. Οι γνώσεις και η εμπειρία της συγκεντρώθηκαν στο βιβλίο αυτό, που σκοπό έχει να προσφέρει, σε όσους ασχολούνται με τα κουνούπια, τις κατάλληλες κλείδες προσδιορισμού των ελληνικών ειδών κουνουπιών, απαραίτητο πρωταρχικό στοιχείο για την καταπολέμηση τους. Επίσης, προκειμένου το βιβλίο να αποτελέσει ένα ολοκληρωμένο βοήθημα, παρέχονται όλες οι αναγκαίες γνώσεις για την κατανόηση και σωστή χρήση των διχοτομικών κλείδων προσδιορισμού των ειδών, όπως στοιχεία βιολογίας και μορφολογίας των κουνουπιών, ονοματολογία των μερών τους κ.ά., ενώ για κάθε ελληνικό είδος κουνουπιού δίνονται πληροφορίες για τη βιολογία του, τις συνήθειες του και την υγειονομική του σημασία, όταν αυτή είναι σημαντική. Τέλος, δίδονται οδηγίες για τη σύσταση ομάδων καταπολέμησης κουνουπιών, τον τρόπο και τον χρόνο δράσης τους, καθώς και τα απαραίτητα όργανα εξοπλισμού ενός Εντομολογικού Εργαστηρίου.

Συγγραφέας: Βογιατζόγλου – Σαμανίδου Άννα
Εκδότης: ΑγροΤύπος ΑΕ
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-7667-43-3
Σελίδες: 112
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Εντομολογία , Επιδημιολογία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.24 €