Τα καλύτερά μας χρόνια

Περιγραφή
Τα “Καλύτερά μας Χρόνια”, είναι κατά κάποιον τρόπο, η συνέχεια του πρώτου μου βιβλίου “Η Αρμύρα”, μετά από 30 χρόνια!
Και τα δυο βιβλία, μιλούν για την Ιστορία της χώρας μας και για την μεγάλη της ζωής μας περιπέτεια, ξεκινώντας από την 10ετία του ’60, τότε, που κάτι ωραίο πήγε να γίνει στην Ελλάδα και δεν έγινε. Λέμε ότι εκείνα ήταν τα “Καλύτερά μας Χρόνια”, όχι γιατί τότε, τα περνούσαμε καλύτερα, αλλά γιατί εκείνη την εποχή, οι ποιητές, οι λόγιοι, οι δημοσιογράφοι και οι καλλιτέχνες, μάχονταν για ιδέες, για ιδανικά και για την διαρκή Επανάσταση, που ήταν ακόμα ζωντανή και ενέπνεε στους νέους της εποχής, τον Έρωτα για την Ελευθερία.
Κάποτε στο νησί, ο πατέρας μου, ο Γεωργός Κιούσης, κοίταξε τον απογευματινό Ουρανό και είπε: “Αυτή είναι η καλύτερη ώρα της εξοχής. Οι μύγες μόλις έχουν πάει να κοιμηθούν και τα κουνούπια, δεν έχουν ακόμα ξυπνήσει.”
Τέλειος παραλληλισμός για την 10ετία του 60! Ήταν πράγματι, η καλύτερη ώρα της Ελλάδας. Οι αγγλικές μυστικές υπηρεσίες μόλις είχαν φύγει -με την Συνθήκη της Γιάλτας- και οι αμερικανικές, δεν είχαν ακόμα εγκατασταθεί για τα καλά.
“Τα Καλύτερά μας Χρόνια” είναι αφιερωμένα στον μεγάλο Ελληνικό λαό, επικεντρώνοντας στον Γιώργο, στον Γιάννη και στην μα’ Άννα. […]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)

Συγγραφέας: Κιούση – Θεοδωράκη Έλλη
Εκδότης: Δρόμων
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 960-8330-08-4
Σελίδες: 352
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Προσωπικές αφηγήσεις – Μαρτυρίες

Τιμή σε ιστοσελίδες: 11.76 €