Τα εβδομήντα θαύματα της Κίνας

Περιγραφή
Το μεγαλείο της Κίνας, αρχαίας και σύγχρονης, αποκαλύπτεται σε μια πολυτελή έκδοση, γραμμένη
από μια ταλαντούχα ομάδα 16 διακρεκριμένων ειδικών από την Ασία και τη Δύση.
Από την απαράμιλλη ομορφιά του φυσικού τοπίου, καλλιτεχνικά επιτεύγματα και καινοτόμες
επινοήσεις όπως η καλλιγραφία, το μετάξι, το χαρτί και η τυπογραφία, έως τις ένδοξες αυτοκρατορικές πόλεις του παρελθόντος με τα επιβλητικά ανάκτορα, γλυπτά και μοναστήρια, αλλά και τις εντυπωσιακές, ταχύτατα αναπτυσσόμενες, μεγαλουπόλεις του σήμερα.
Με 370 εξαιρετικές φωτογραφίες, σχεδιαγράμματα και χάρτες, το 8ο βιβλίο της επιτυχημένης Σειράς των 70 παρέχει μια χωρίς ταίρι παρουσίαση ενός εκ των σπουδαιότερων πολιτισμών στην ανθρώπινη ιστορία.Ο Jonathan Fenby ήταν αρχισυντάκτης της Observer στο Λονδίνο και της South China Morning Post στο Χονγκ Κονγκ την οποία διεύθυνε μέχρι τη μεταβίβαση του ελέγχου της αποικίας από τη Βρετανία στην Κίνα το 1997. Έχει συνεργαστεί με τα The Economist, Guardian, Independent και το πρακτορείο Reuters.
Είναι διακεκριμένος συγγραφέας και ομιλητής για την Κίνα, ιστορική και σύγχρονη. Έχει γράψει μια βιογραφία του Τσιανγκ Και Σεκ, μια ιστορία της Κίνας από το 1850 μέχρι το 1949 και μια διήγηση για το Χονγκ Κονγκ μετά την επιστροφή του στην Κίνα το 1997, καθώς και πολλά άρθρα στον τύπο για την Κίνα. Κάνει επίσης εκπομπές στη Βρετανία, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ευρώπη και την Άπω Ανατολή.

Συγγραφέας: Fenby Jonathan
Μεταφραστής: Γεδεών Δημήτριος
Εκδότης: Βασδέκης
Έτος έκδοσης: 2009
ISBN: 960-8273-50-1
Σελίδες: 304
Σχήμα: 27χ21
Κατηγορίες: Τέχνη – Λευκώματα, Τέχνη, Κινεζική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 54.34 €