Τα δύο πρόσωπα της οργής

Περιγραφή

Η αντίληψη ότι η έκφραση της οργής μόνο κακό μπορεί να προκαλέση, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα και βασίζεται σε μία ευσεβιστική θρησκευτική προκατάληψη. Στην πραγματικότητα η οργή είναι ένα συναίσθημα που μπορεί να χρησιμοποιηθή τόσο δημιουργικά όσο και καταστροφικά, ανάλογα με το κίνητρό της. Αν τα κίνητρα της οργής είναι ο εγωκεντρισμός, ο φθόνος και η έπαρση, τότε γίνεται δύναμη καταστροφής, ενώ αν τα κίνητρά της είναι η αγάπη και η δικαιοσύνη, γίνεται δύναμη δημιουργίας

Ο Γιώργος Σιγαλός γεννήθηκε στην Αθήνα το 1967 και σπούδασε νομικά στη νομική σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάσθηκε ελεύθερα ως δικηγόρος και μελέτησε για αρκετά χρόνια αγγλικά και γαλλικά, όπου έλαβε και πτυχίο μετάφρασης από το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών.
Στα 1994 γνώρισε τον π. Φιλόθεο Φάρο και εντάχθηκε στις θεραπευτικές ομάδες του Κοινοτικού Κέντρου που εκείνος συντόνιζε, εμπειρία που έδρασε καταλυτικά στην απόφασή του να σπουδάσει ψυχολογία στο Πρόγραμμα Ψυχολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών και να εκπαιδευθεί στην τέχνη της ψυχοθεραπείας. Μαθητής και στενός συνεργάτης του π. Φιλόθεου Φάρου τα τελευταία 15 χρόνια, εργάζεται σήμερα ως ψυχολόγος-ψυχοθεραπευτής τόσο ιδιωτικά όσο και στα πλαίσια ενός σωματείου -του οποίου είναι ιδρυτικό μέλος- που προάγει την κοινοτική ζωή και λειτουργεί στο κέντρο των Αθηνών. Το 2011 δημοσίευσε από τις εκδόσεις Αρμός το ιστορικό ημερολόγιο του Δημητρίου Αυγερινού, πρόσφυγα από το Ερζερούμ της Τουρκίας, στο οποίο διεκτραγωδείται ο διωγμός της ελληνικής κοινότητας της πόλης αυτής από τις τουρκικές αρχές, το 1916.

Συγγραφέας: Σιγαλός Γιώργος
Εκδότης: Αρμός
Έτος έκδοσης: 2014
ISBN: 960-527-835-9
Σελίδες: 160
Σχήμα: 21×13
Κατηγορίες: Μέση ηλικία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.88 €