Ταξίδι στη Βασιλεύουσα

Περιγραφή
Τα χρόνια που αυτοκράτορας του Βυζαντίου είναι ο Θεόφιλος, οι εξωτερικοί εχθροί και τα μεγάλα εσωτερικά προβλήματα του κράτους κάνουν την κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη δύσκολη και εκρηκτική. Αυτούς τους ταραγμένους καιρούς αποφασίζουν να ταξιδέψουν στη Βασιλεύουσα τρεις νέοι από το Στρυμονικό της Μακεδονίας: ο Στέφανος Πετράς, το αρχοντόπουλο που ονειρεύεται να γίνει αξιωματικός, ο Θεόδωρος Καλομάτης, το παπαδοπαίδι που ποθεί να μελετήσει και να πλουτίσει τις γνώσεις του στις μεγάλες βιβλιοθήκες της Πόλης, και ο Αστέριος Ορφανός, που αναζητά τους γονείς και τις ρίζες της γενιάς του.
Στην Πόλη ο καθένας θα κυνηγήσει το όνειρό του και θα διαμορφώσει τη δική του αντίληψη σχετικά με το μεγάλο ζήτημα της προσκύνησης των εικόνων. Οι τρεις φίλοι θα προβληματιστούν, θα διαφωνίσουν, ίσως ακόμη και να έρθουν σε σύγκρουση. Στη συνέχεια ο καθένας θα τραβήξει το δρόμο του. Άραγε όταν ξανασυναντηθούν θα αποκατασταθεί η σχέση τους;
Ένα ιστορικό μυθιστόρημα που αναπλάθει την ατμόσφαιρα της εποχής, μια ιστορία τριών νέων και της μεγάλης φιλίας που τους ενώνει.Η Ειρήνη Κατσίπη – Σπυριδάκη γεννήθηκε στη Σαντορίνη και είναι εκπαιδευτικός της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Σπούδασε στην Αρσάκειο Παιδαγωγική Ακαδημία Ψυχικού και στη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, μετεκπαιδεύτηκε στο Μαράσλειο Διδασκαλείο Δημοτικής Εκπαίδευσης και έχει παρακολουθήσει πολλά σεμινάρια και επιμορφωτικά προγράμματα.
Στο χώρο της εκπαίδευσης ασχολήθηκε ιδιαίτερα με θέματα προστασίας του περιβάλλοντος και διάσωσης της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Ξεκίνησε τη συγγραφική της δραστηριότητα γράφοντας σενάρια για παιχνίδι ρόλων, ποιήματα και θεατρικά έργα για σχολικές γιορτές και παραστάσεις.
Έχει πάρει μέρος σε λογοτεχνικούς διαγωνισμούς και έχει λάβει τιμητικές διακρίσεις. Το 1999 πήρε έπαινo από τον Φιλολογικό Σύλλογο “Παρνασσός” για το ηθογραφικό μυθιστόρημά της “Οι δυο πέτρες” ενώ το 2006 και το 2007 βραβεύτηκε από τη Γυναικεία Λογοτεχνική Συντροφιά για τα ιστορικά μυθιστορήματα “Ταξίδι στη Βασιλεύουσα” και “Στο δρόμο του ήλιου”.
Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο κοριτσιών.

Συγγραφέας: Κατσίπη – Σπυριδάκη Ειρήνη
Εικονογράφος: Γούσης Σπύρος
Εκδότης: Κέδρος
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-04-3430-1
Σελίδες: 200
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Παιδική και εφηβική λογοτεχνία, Ελληνική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.41 €