Σύνορα στην άμμο

Περιγραφή
Ταγγέρη, 1935. Άρωμα Ανατολής: σκοτεινά σοκάκια, πολύβουα παζάρια, θορυβώδη καφενεία, φτηνός ερωτισμός και λάγνα βλέμματα. Άρωμα κινδύνου: συνωμοσίες, ηλεκτρισμένη ατμόσφαιρα, ύπουλα παιχνίδια εξουσίας και επιβίωσης. Η πόλη, μια φωλιά κατασκόπων και λαθρεμπόρων. Κάτι κακό προμηνύεται: η άνοδος της Ναζιστικής Γερμανίας και το στρατιωτικό πραξικόπημα ενάντια στην Ισπανική Δημοκρατία.
Μέσα στη θύελλα των γεγονότων, τρεις άνθρωποι θα βρεθούν παγιδευμένοι σ’ ένα ερωτικό τρίγωνο. Ο Φίλιπ Κέριγκαν, απεσταλμένος των London Times στη Βόρεια Αφρική, έμπειρος δημοσιογράφος, απρόσιτος και σκεπτικιστής. Ο φίλος του, ο ενθουσιώδης λοχαγός και χαρτογράφος Αλόνσο Γκαρθές, παθιασμένος με την έρημο της Σαχάρας όπου πρόκειται να ταξιδέψει. Η Έλσα Κιντάνα, η μυστηριώδης και γοητευτική γυναίκα που προσπαθεί να ξεφύγει από το παρελθόν της. Το πάθος θα αποδειχθεί η άλλη όψη της προδοσίας. Ο έρωτας θα αποδειχθεί η άλλη όψη της καταστροφής…
Η Σουζάνα Φόρτες γεννήθηκε το 1959 στην Ποντεβέδρα της Ισπανίας. Είναι πτυχιούχος Γεωγραφίας και Ιστορίας από το Πανεπιστήμιο του Σαντιάγο δε Κομποστέλα και Αμερικανικής Ιστορίας από το Πανεπιστήμιο της Βαρκελώνης. Το 2001 αφιερώθηκε στη διδασκαλία των ισπανικών στη Λουιζιάνα των ΗΠΑ και σε διαλέξεις με θέμα τη λογοτεχνία στο Διαπολιτειακό Πανεπιστήμιο του Σαν Φρανσίσκο. Σήμερα ζει στη Βαλένσια, όπου συνδυάζει τη διδασκαλία με τη δημοσιογραφία και τη λογοτεχνία. Πολυγραφότατη, έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις για το συγγραφικό της έργο. Έως σήμερα τα βιβλία της έχουν μεταφραστεί στα αγγλικά, τα γαλλικά, τα ιταλικά, τα ρωσικά, τα πορτογαλικά, τα ολλανδικά, τα ελληνικά, τα νορβηγικά, τα πολωνικά και τα τουρκικά. Με το πρώτο μυθιστόρημά της, “Querido Corto Maltes”, κέρδισε το 1994 το Βραβείο Nuevos Narradores. Το 2001 ήταν υποψήφια για το Βραβείο Primavera, που προκηρύχθηκε από τις εκδόσεις “Espasa”, με το “Fronteras de Arena”. Το 2003 έφτασε στον τελικό για το Βραβείο Planeta με το μυθιστόρημα “El Amante Albanes”, που έγινε best seller στην Ισπανία. Η αγγλική έκδοση, “The Albanian Affairs”, κατέκτησε το 2006 το τρίτο Βραβείο Book of the Year, στην κατηγορία των μεταφρασμένων έργων, από το περιοδικό “ForeWord”. Επιπλέον, έχει εκδώσει τα έργα “Las Cenizas de Bounty”, “Tiernos y Τraidores” και το κινηματογραφικό τετράδιο “Adios, Muneca”. Το έργο της “El Azar de Laura Ulloa” έλαβε το 2006 το Βραβείο των Κριτικών στην κατηγορία της αφηγηματογραφίας, από την Ένωση Συγγραφέων και Κριτικών της Βαλένσια, ενώ το μυθιστόρημά της “Esperando a Robert Capa” κέρδισε το 2009 το Βραβείο Λογοτεχνίας Fernando Lara. Η Σουζάνα Φόρτες συνεργάζεται τακτικά με την εφημερίδα “El Pais”, καθώς και με περιοδικά κινηματογράφου και λογοτεχνίας. Το “Κουατροτσέντο” έχει εκδοθεί σε πολλές χώρες του κόσμου γνωρίζοντας μεγάλη επιτυχία.

Συγγραφέας: Fortes Susana
Μεταφραστής: Κνήτου Βασιλική
Εκδότης: Κέδρος
Έτος έκδοσης: 2002
ISBN: 960-04-2148-Χ
Σελίδες: 308
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Ισπανική πεζογραφία – Μυθιστόρημα
Σειρές: Ξένη Πεζογραφία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.80 €