Σύγχρονοι Τουρκοκύπριοι ποιητές

Περιγραφή
Στην ανθολογία αυτή αντικαθρεφτίζονται οι προσπάθειες που έγιναν κατά καιρούς να προσεγγιστεί η λογοτεχνία των Τουρκοκυπρίων ποιητών, που παραμένει για τους Έλληνες αναγνώστες μια σχεδόν άγνωστη περιοχή. Παρόλα τα κοινά στοιχεία που βλέπουμε στην ποίηση των Τουρκοκυπρίων με τους Ελληνοκυπρίους ποιητές, τα οποία πηγάζουν, κυρίως, από τις αναφορές τους στον τόπο, τη μυθολογία, την ιστορία, την κοινωνία και γενικά την κυπριακή ανθρωπογεωγραφία, αλλά και από το πάθος για την ειρήνη, ο κάθε ανθολογούμενος ποιητής έχει παράλληλα τη δική του φωνή, που διαμορφώθηκε μέσα από τα διαβάσματά του και τις επιδράσεις που δέχτηκε, την ψυχοσύνθεση και τον χαρακτήρα του.
Η ανθολογία αυτή πετυχαίνει τον στόχο της που είναι το άνοιγμα διόδων επικοινωνίας με τους σύγχρονους Τουρκοκύπριους ποιητές, ενώ η εκτενής και εμπεριστατωμένη εισαγωγή από τον ποιητή Γιώργο Μολέσκη διευκολύνει την προσπέλαση, την κατανόηση και την απόλαυση των έργων.

Φορέας: Μολέσκης Γιώργος
Συγγραφέας: Συλλογικό έργο, Cahit Neriman, Kansu Mehmet, Demirag Fikret, Gokceoglu Mustafa, Altiok Feriha, Ali Zeki, Yucel Hakki, Naldoven Filiz, Pertev Rasit, Yasin Mehmet, Yashin Neshe, Onccul Tamer, Inatci Umit, Adil Alev
Εκδότης: Τόπος
Έτος έκδοσης: 2010
ISBN: 960-6863-81-6
Σελίδες: 141
Σχήμα: 24χ15
Κατηγορίες: Τουρκική ποίηση, Ποίηση – Συλλογές, Κυπριακή ποίηση
Σειρές: Επί των Κειμένων, Κυπριακή Λογοτεχνία

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.36 €