Σύγχρονη μικροοικονομική θεωρία

Περιγραφή
Φιλοδοξία του βιβλίου αυτού είναι να δώσει στους φοιτητές των Πανεπιστηµιακών Οικονοµικών Σχολών µια κατανοητή και εύχρηστη ολοκληρωµένη παρουσίαση της µικροοικονοµικής θεωρίας, η οποία παρουσιάζεται σχεδόν σε όλα τα εγχειρίδια του εξωτερικού.
Κατά τη συγγραφή των διάφορων θεµάτων που αναλύονται στο βιβλίο αυτό χρησιµοποιήσαµε το διαγραµµατικό και µαθηµατικό τρόπο παρουσίασης και τούτο, διότι πιστεύουµε ότι η χρησιµοποίηση των µαθηµατικών εξασφαλίζει την αυστηρή ανάλυση των διάφορων οικονοµικών προβληµάτων. Έτσι, οι φοιτητές θα αντιληφθούν ότι τα µαθηµατικά δεν είναι σωστό να θεωρούνται σαν µια άλλη διαφορετική επιστήµη, αλλά σαν µια επιστήµη «εργαλείο» που θα τους βοηθήσει να κατανοήσουν και να διεισδύσουν ακόµη περισσότερο στο σύνθετο κόσµο της επιστήµης που σπουδάζουν, δηλαδή της οικονοµικής επιστήµης. Κατά συνέπεια, είναι περισσότερο απαραίτητο ο φοιτητής να γνωρίζει στοιχεία διαφορικού λογισµού και κυρίως τις έννοιες των παραγώγων, της συνάρτησης και τη διαδικασία µεγιστοποίησης-ελαχιστοποίησης συναρτήσεων (χωρίς περιορισµό και µε περιορισµό), όπως και στοιχεία Γραµµικής Άλγεβρας, η οποία, σήµερα, πλέον χρησιµοποιείται σε ευρεία κλίµακα στην Οικονοµική Επιστήµη.
Το καινοτόµο στοιχείο της παρούσας έκδοσης είναι ότι περιλαµβάνει θέµατα µεταπτυχιακού επιπέδου, όχι βέβαια σε προχωρηµένο επίπεδο, όπως είναι η συµπεριφορά του καταναλωτή υπό καθεστώς αβεβαιότητας, οι αβέβαιες αγορές, η ασύµµετρη πληροφόρηση και η διαχρονική θεώρηση επένδυσης-κατανάλωσης. Επίσης στην έκδοση αυτή περιλαµβάνεται η Γραµµική Οικονοµική Ανάλυση (Γραµµικός Προγραµµατισµός, Ανάλυση Δραστηριότητας και Ανάλυση Εισροών-Εκροών). […] (από τον πρόλογο του βιβλίου)
Ο Γιάννης Παλαιολόγος είναι Αν. Καθηγητής στο Τμήμα Οικονομικής Επιστήμης του Πανεπιστημίου Πειραιά. Διδάσκει τα μαθήματα Μικροοικονομική Ι και ΙΙ, Ειδικά Θέματα Μικροοικονομικής, και Θεωρία Οικονομικής Πολιτικής. Επίσης, έχει διδάξει στο παρελθόν Μακροοικονομική Θεωρία.
Είναι μέλος πολλών επιστημονικών εταιρειών και τακτικός συνεργάτης διεθνών περιοδικών. Είναι συγγραφέας πολλών άρθρων, μονογραφιών και τριών βιβλίων. Είναι μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤ & Τ).

Συγγραφέας: Παλαιολόγος Γιάννης Μ.
Εκδότης: Σταμούλη Α.Ε.
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-351-647-3
Σελίδες: 990
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Μικροοικονομική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 48.31 €