Σύγχρονες μορφές διακυβέρνησης

Περιγραφή
Οι “Σύγχρονες Μορφές Διακυβέρνησης”, συνοψίζοντας τις βασικές παραμέτρους των σύγχρονων πολιτικών συστημάτων και αναλύοντας τις θεματικές ενότητες του ομώνυμου εξεταζόμενου μαθήματος, αποτελούν έναν οδηγό μελέτης για τους υποψήφιους της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης. ‘Ενας οδηγός δεν μπορεί παρά να αποδίδει, όχι απλώς περιληπτικά, ούτε αναγκαία να εξαντλεί, τα μελετώμενα αντικείμενα. Είναι, όμως, απαραίτητο να φωτίζει όλες τις διαστάσεις ενός αντικειμένου σε μια τέτοια ικανή έκταση, η οποία να περιέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που δύσκολα μπορεί να αποδοθούν περιληπτικά και αδύνατο να εκτεθούν σε πλήρη ανάλυση.
Βεβαίως, οι “Σύγχρονες Μορφές Διακυβέρνησης” δεν αποτελούν απλώς ένα εγχειρίδιο για τους υποψηφίους της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης, συνιστούν ακόμη και ένα ανάγνωσμα για όποιον επιθυμεί να γνωρίσει τον τρόπο με τον οποίο η πολιτική διαδικασία διαδραματίζεται σε μια εποχή μιντιακά α-πολιτική.
Το παρόν πόνημα συγκεντρώνει τις σημαντικότερες προβληματικές που απασχολούν την σύγχρονη πολιτική επιστημονική κοινότητα, διακηρύσσοντας ότι στο νέο μοντέλο διακυβέρνησης η πολιτική του ιεραρχικού μοντέλου διοίκησης που κάποτε γνωρίζαμε δεν υφίσταται πια. Πολιτική και επικοινωνία έχουν καταστεί συνώνυμοι όροι. Μήπως άραγε, όμως, δεν ήταν πάντοτε έτσι; Από τον χαρισματικό ηγέτη του Weber μέχρι τον Tony Blair, η πολιτική δεν απαιτούσε έναν δημόσιο χώρο σχετικής διαντίδρασης και αντιπαράθεσης μεταξύ κυβερνώντων και κυβερνώμενων , εντός του οποίου η αβεβαιότητα της έκβασης αυτής της πάλης ουσιαστικοποιούσε το βαθύτερο νόημα του πολιτικού φαινομένου; Τι άλλαξε σήμερα σε σχέση με το βαθύτατα ιδεολογικοποιημένο χθές; […]
(από τον πρόλογο του βιβλίου)
O Αντώνης Καρβούνης γεννήθηκε το Μάιο του 1972 στον Πειραιά και σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Διεθνείς Σπουδές στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και στο Πανεπιστήμιο του Newcastle-upon-Tyne (Μεγάλη Βρετανία), όπου υποστήριξε το 2002 τη διδακτορική του διατριβή με τίτλο “An Analysis of the Labour Party’s Discourse on Europe, 1961-2000: A Matter of National Identity”. Το 2003 αποφοίτησε με άριστα από το τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης.
Έχει εργαστεί ως ελεύθερος ρεπόρτερ (πειραϊκό ρεπορτάζ) στην εφημερίδα “Τα Νέα” την περίοδο 1990-1992, ενώ διατηρούσε εβδομαδιαία στήλη στην εφημερίδα “Εξουσία” σχολιάζοντας θέματα της βρετανικής πολιτικής ζωής την περίοδο 2000-2001. Από το Νοέμβριο του 2003 εργάζεται στο Υπουργείο Εσωτερικών, στη Διεύθυνση “Οργάνωση και Λειτουργία των Ο.Τ.Α.”, ενώ παράλληλα διδάσκει δημοσιογραφία και πολιτικές επιστήμες σε ινστιτούτο επαγγελματικής κατάρτισης.
Έχει δημοσιεύσει άρθρα για το Βρετανικό Εργατικό Κόμμα και το θεσμό της περιφερειακής αυτοδιοίκησης στην Αγγλία στα περιοδικά “Political Ideologies”, “Νέα Κοινωνιολογία”, “Ελληνική Επιθεώρηση Πολιτικής Επιστήμης”, “Επιστήμη και Κοινωνία”, “Επιθεώρηση Αποκέντρωσης Τοπικής Αυτοδιοίκησης και Περιφερειακής Ανάπτυξης”, “Οικονομικός Ταχυδρόμος”.

Συγγραφέας: Καρβούνης Αντώνης
Εκδότης: Έλλην
Έτος έκδοσης: 2006
ISBN: 960-286-907-0
Σελίδες: 599
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Πολιτικές επιστήμες, Πολιτικά κόμματα, Κράτος

Τιμή σε ιστοσελίδες: 36.24 €