Σχεδιασμός των μεταφορών και στοιχεία σιδηροδρομικής

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό γράφτηκε με σκοπό να αποτελέσει ένα εισαγωγικό κείμενο στα αντικείμενα του Σχεδιασμού των Μεταφορών και της Σιδηροδρομικής.
Σε ένα πρώτο μέρος του επιχειρεί να παρουσιάσει τις βασικές αρχές και μεθοδολογίες που χρησιμοποιούν οι μηχανικοί κατά τη σχεδίαση και τη λειτουργία των διαφόρων μεταφορικών συστημάτων. Οι αναφερόμενες μέθοδοι έχουν εφαρμοσιμότητα σε όλα τα είδη και σε όλους τους τύπους μεταφορικών συστημάτων, και συνιστούν γενικές αρχές σχεδιασμού.
Το πρώτο αυτό μέρος καλύπτει την ύλη του μαθήματος “Σχεδιασμός των Μεταφορών” όπως αυτό διδάσκεται για πολλά χρόνια πλέον, στους φοιτητές του Ε΄ έτους του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πατρών από τον συγγραφέα.
Ο “Σχεδιασμός των Μεταφορών” αναπτύχθηκε σε ένα μεγάλο βαθμό από μηχανικούς, κύρια σαν αποτέλεσμα της πιεστικής ανάγκης για καλύτερο σχεδιασμό των τεράστιων επενδύσεων που γίνονται στα πάσης φύσεως συστήματα μεταφορών.
Η χρησιμότητά του στον φοιτητή Πολιτικό Μηχανικό είναι πρόδηλη.
Σε ένα δεύτερο μέρος του το βιβλίο περιλαμβάνει ύλη Σχεδιασμού Σιδηροδρομικών Μεταφορικών Συστημάτων και Στοιχεία Σιδηροδρομικής τα οποία αποτελούν απαραίτητη προσθήκη διδακτέας ύλης για τους φοιτητές ενός Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών.
(από τον πρόλογο του συγγραφέα)

Συγγραφέας: Ματσούκης Ευάγγελος – Γεράσιμος
Εκδότης: Συμμετρία
Έτος έκδοσης: 2008
ISBN: 960-266-230-1
Σελίδες: 374
Σχήμα: 24χ17
Κατηγορίες: Μεταφορές, Μεταφορές – Μηχανική, Σιδηρόδρομοι

Τιμή σε ιστοσελίδες: 34.46 €