Συνομιλώντας με το δρόμο

Περιγραφή
Ο άδικος χαμός χιλιάδων μικρών παιδιών, που αφήνουν την τελευταία τους πνοή στην άσφαλτο είτε ως πεζοί είτε ως οδηγοί είτε ως επιβάτες, με παρακίνησε για να μην πω με ανάγκασε, να διαθέσω όλες μου τις δυνάμεις (πολύχρονη εμπειρία – σωστή γνώση αντικειμένου) να γράψω το παρόν κυκλοφοριακό βοήθημα που κρατάτε στα χέρια σας.
Μέσα από τόσα χιλιάδες ατυχήματα που έχω επιληφθεί και διερευνήσει, διαπίστωσα ότι πράγματι το αθώο αίμα που ρέει σχεδόν καθημερινά στην άσφαλτο είναι άδικο.
Αυτό οφείλεται κατά κύριο λόγο στην κυκλοφοριακή άγνοια πρώτα των γονιών και μετά των παιδιών. Το παρόν βοήθημα στοχεύει:
– α) Να διαπαιδαγωγήσει και να δώσει το ερέθισμα στα παιδιά να αναρωτηθούν – ενημερωθούν και να μάθουν με απλό και κυρίως πρακτικό τρόπο τους βασικούς κανόνες της οδικής κυκλοφορίας και
– β) Να αφυπνίσει, ευαισθητοποιήσει τους γονείς, να μάθουν και να μεταδώσουν στα παιδιά τους τις σωστές κυκλοφοριακές συμβουλές και οδηγίες έτσι ώστε αν όχι να εκλείψει, τουλάχιστον να περιοριστεί ο “τροχαίος εμφύλιος”. Είμαι απόλυτα πεπεισμένος ότι, πολλά παιδιά θα είχαν σωθεί αν γνώριζαν από νωρίς πως να κυκλοφορούν σωστά στους δρόμους.
– Τα παιδιά είναι το αύριο
– Τα παιδιά είναι το μέλλον
– Όχι άλλο νέο αίμα στην άσφαλτο
– Κύριο μέλημα όλων μας είναι η ζωή και ασφάλειά τους.

Ο Λάζαρος Λαμπρακάκης είναι ανθυπαστυνόμος. Γεννήθηκε το 1955 στα Βραγγιανά Αργιθέας του νομού Καρδίτσας (συν. Γρυμπιανά). Αποφοίτησε από τη σχολή ενωμοταρχών το έτος 1975. Ειδικεύτηκε σε θέματα τροχαίας ως ενωμοτάρχης και αποφοίτησε ευδοκίμως από το Σχολείο Τροχαίας της Διεύθυνσης Αστυνομίας Θεσσαλονίκης το έτος 1981. Υπηρετεί επί 27 συνεχόμενα χρόνια σε υπηρεσία τροχαίας. Ως προανακριτικός υπάλληλος επιλήφθηκε και διερεύνησε τουλάχιστον 5000 τροχαία ατυχήματα όλων των ειδών και κατηγοριών.

Συγγραφέας: Λαμπρακάκης Λάζαρος Σπ.
Εκδότης: Ιδιωτική Έκδοση
Έτος έκδοσης: 2007
ISBN: 960-630-220-2
Σελίδες: 112
Σχήμα: 23χ17
Κατηγορίες: Κυκλοφοριακή αγωγή για παιδιά

Τιμή σε ιστοσελίδες: 9.08 €