Συνεταιρισμοί και ανάπτυξη

Περιγραφή
Το βιβλίο αυτό αποτελεί ίσως την πιο διεισδυτική ανάλυση των πτυχών, της φύσης, των ορίων αλλά και των οριζόντων των Συνεταιρισμών. Ο συγγραφέας αναδεικνύει μέσα από τη μελέτη τόσο του ελληνικού όσο και του παγκόσμιου Συνεταιριστικού Κινήματος, το ιστορικό βάθος, το συστημικό πλάτος και την ιστορική προοπτική του θεσμού των Συνεταιρισμών, και εκφράζει την αισιοδοξία του για το θρίαμβο της Παγκόσμιας Συνεταιριστικής Δημοκρατίας, στοπ πλαίσιο ενός Οικουμενικού Ουμανιστικού Πολιτισμού, όταν αργά ή γρήγορα η ανθρωπότητα θα βρεθεί “στη γωνία”, αντιμέτωπη με τη βαρβαρότητα της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης.Ο Κώστας Λάμπος είναι Δρ. της Σχολής Οικονομικών Επιστημών του Freie Universitaet Berlin. Έχει διδάξει στην ΑΒΣΘ (Πανεπιστήμιο Μακεδονίας), στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και στο ΤΕΙ Αθήνας. Έχει δημοσιεύσει πολλά άρθρα στα ελληνικά, στα γερμανικά και στα αγγλικά, καθώς και τα βιβλία:
– “Abhaengigkeit und fortgeschrittene Unterentwicklung darkestellt am Beispiel der Landwirtschaft Griechenlands”, R.G. Fischer Verlag, Frankfurt am Main 1981
– “Εξάρτηση, προχωρημένη υπανάπτυξη και αγροτική οικονομία της Ελλάδας”, Αιχμή,1983
– “Συνεταιρισμοί και ανάπτυξη” (Kοχλίας, 1986, Ηλίανθος, 1996 και Δαρδανός-Τυπωθήτω, 2000
– “Από την κρίση στην υπέρβαση του ελληνικού περιφερειακού καπιταλισμού”, Αιχμή, 1988.
– “Συντεταγμένες εθνικής αγροτικής αγροτικής ανασυγκρότησης”, Ηλίανθος, 1991.
– “Εισαγωγή στον οικονομικό προγραμματισμό”, Ηλίανθος, 1996.
– “Η ζεύξη Ρίου Αντιρρίου και οι εχθροί της ανάπτυξης”, Αθήνα 1992 και 1993
– “Αμερικανισμός και παγκοσμιοποίηση. Οικονομία του φόβου και της παρακμής”, Παπαζήσης, 2009.
– “Άμεση δημοκρατία και αταξική κοινωνία: Η μεγάλη πορεία της ανθρωπότητα προς την κοινωνική ισότητα και τον ουμανισμό”, Νησίδες, 2012.
– “Ποιος φοβάται το υδρογόνο: Η επανάσταση του υδρογόνου, η ελεύθερη ενέργεια και η απελευθέρωση της ανθρωπότητας από τα ορυκτά καύσιμα και την καπιταλιστική βαρβαρότητα”, Νησίδες, 2013.

Συγγραφέας: Λάμπος Κώστας
Εκδότης: Τυπωθήτω
Έτος έκδοσης: 1999
ISBN: 960-8041-15-5
Σελίδες: 215
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Συνεταιρισμοί

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.99 €