Στο σκαλοπάτι του αγνώστου

Περιγραφή
Στο “Σκαλοπάτι του αγνώστου” (διηγήματα) του Μάρκου Συνοδινού, κινείται μια ολάκερη ανθρώπινη ζωή, ακέραιη και εντονότατη φορτωμένη με τα προβλήματα και τα ερωτηματικά μιας μόνιμης ελεγειακής διάθεσης με την οποία ο συγγραφέας προσπαθεί πέρα από τα βιοτικά επιστρώματα του παρόντος να πραγματώσει οστεώνοντας στην διηγηματική του μυθοπλασία ένα “αυτόνομο” και “ανθύπαρκτο” κόσμο μέσα από μια αθώρητη και αθόρυβη ανάβρα με ηρωικές εφέσεις και εξάρσεις με κείνο το ύφος της προσωπικής ισορροπίας, χωρίς αυτό να γίνεται σε βάρος της αληθοφάνειας.
Στέφανος Χρ. Βαγενάς (Φίλων ο Αίθικος)
Έντεκα διηγήματα που συναρπάζουν, θέλγουν και σαγηνεύουν τον αναγνώστη με τη σύλληψη και την πρωτοτυπία τους. Στα πλαίσια βουκολικής ζωής και ηθογραφικού βίου η φιλοσοφία της ζωής με φόντο την εξερεύνηση της μεταφυσικής προέκτασης, το κυνήγημα του αγνώστου.
Γιώργος Βρέλλης
Ο Μάρκος Συνοδινός γεννήθηκε στην Αμοργό το 1993. Ο Β’ Παγκόσμιος πόλεμος τον προβλημάτισε αποφασιστικά και αναζήτησε τις αιτίες του. Αναγκάζεται να δουλέψει στα καράβια, να ‘ρθεί σ’ επαφή με πολύ κόσμο και να μελετήσει τις διαφορές των ανθρώπων. Ανήσυχος πάντα αναζητούσε την αλήθεια μέσα από βιώματα, παρατηρήσεις και προβληματισμούς. Συνεργάζεται με διάφορα περιοδικά και εφημερίδες. Έχει συγγράψει πολλές μελέτες ιστορικές και ειρηνιστικές. Τα έργα του υπάρχουν σε βιβλιοθήκες του εξωτερικού και πολλά από αυτά έχουν μελοποιηθεί. Το 1986 εκδίδει την πρώτη του ποιητική συλλογή “Ο λυράρης βασιλιάς” και ακολουθούν “Άνοιξη η μεγάλη ελπίδα”, ποιητικό 1987, “Ημέρα και νύχτα”, πεζογράφημα 1989 και “Η ρεματιά”, επίσης ποιητικό 1993. Τόσο στον ποιητικό όσο και στον πεζό λόγο δείχνει όλη του την αγωνία για την επί γης ειρήνη και μια κοινωνία πιο σωστή, πιο δίκαιη. Χειμαρρώδης στις εμπνεύσεις του, λυρικός και επικός μαζί, ακολουθεί το ύφος των μεγάλων παραδοσιακών ποιητών -που τα μηνύματά τους είναι διαχρονικά και εδραιωμένα σε στέρεες αλήθειες.
Είναι μέλος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών, ιδρυτικό μέλος του Αριστοτελικού Ομίλου Αθηνών και της Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς. Έχει λάβει τιμητική διάκριση στο διαγωνισμό Νίκου Καββαδία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, βραβείο Φιλολογικής Στέγης Πειραιώς, βραβείο της Ενώσεως Αιγιαλιτών, δίπλωμα τιμής της Πνευματικής Ολυμπιάδας 2001. Το 2000 τιμήθηκε από την Ακαδημία Γραμμάτων, Τεχνών και Επιστημών, “Trinacria” της Μεσσήνης της Σικελίας, με τιμητικό ακαδημαϊκό δίπλωμα.

Συγγραφέας: Συνοδινός Μάρκος Δ.
Εκδότης: Impress
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-85806-4-1
Σελίδες: 157
Σχήμα: 21χ15
Κατηγορίες: Νεοελληνική ποίηση

Τιμή σε ιστοσελίδες: 6.35 €