Στις πύλες του Άδη

Περιγραφή
Ο Τρωικός πόλεμος έχει τελειώσει εδώ και καιρό με νίκη των Ελλήνων. Οι ήρωες και οι βασιλιάδες έχουν γυρίσει πια στους θρόνους τους ή εξορίστηκαν για πάντα από αυτούς.
Όμως οι αρχαίες κατάρες στους βασιλικούς οίκους των Αχαιών δεν έχουν αρθεί. Βασανισμένοι από τα δεινά τους οι άνθρωποι ψάχνουν την κάθαρση. Οι έρωτες προσπαθούν να βρουν την λύτρωση μέσα από τις ίντριγκες της μοίρας που φέρει ο καθένας.
Ο σναγνώστης θα ανακαλύψει πολλούς μύθους και εκδοχές αυτών που δεν συμπεριλαμβάνονται στα έπη αλλά περιστρέφονται γύρω από αυτά. Με μια σύγχρονη νόρμα το φανταστικό ενώνεται με τη μυθολογία σε έναν γρίφο τόσο δυνατό που ακόμη και το πολύτροπο μυαλό του Οδυσσέα δεν μπορεί
να λύσει.Ο Πολύκαρπος Παριορίτσας εδώ και πολλά χρόνια ασχολείται με τη συστηματική μελέτη αρχαίων κειμένων, ιστορία και φιλοσοφία.
Το βιβλίο “Ματωμένες Ασπίδες” είναι το πρώτο του μυθιστόρημα, που αφορμή γι’ αυτό στάθηκε το επίγραμμα στον τάφο του μεγάλου τραγικού Αισχύλου.
Έχει επίσης σχεδιάσει ένα επιτραπέζιο παιχνίδι με θέμα τον πελοποννησιακό πόλεμο καθώς και δημιουργήσει δύο ταινίες μικρού μήκους animation, ένα παραμύθι και ένα ντοκυμανταίρ αστρονομικού περιεχομένου.
Έχει λάβει μέρος στην παραγωγή ταινιών μικρού μήκους για διάφορα φεστιβάλ όπως και στην εικονική αναπαράσταση της αρχαίας Ολυμπίας για το πρόγραμμα του Ευγενιδίου Πλανηταρίου το 2004.
Στα ενδιαφέροντά του είναι η ερασιτεχνική αστρονομία, η αστροφωτογραφία, το σκάκι και το παγκράτιο.
Έχει πτυχίο πληροφορικής και διοίκησης επιχειρήσεων από το Northwood University και το Greenwich College.
Έχει, επίσης ολοκληρώσει σπουδές σε 3d animation και σκηνοθεσία.
Εργάζεται εδώ και πολλά χρόνια στον τομέα της πληροφορικής.

Συγγραφέας: Παριορίτσας Πολύκαρπος
Εκδότης: Εντύποις
Έτος έκδοσης: 2014
ISBN: 618-5019-15-9
Σελίδες: 360
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Νεοελληνική πεζογραφία – Μυθιστόρημα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 14.40 €