Στη ρότα του Οδυσσέα

Περιγραφή
Ποια ήταν η ρότα του Οδυσσέα κατά την επιστροφή του από την Τροία στην Ιθάκη; Πού συνάντησε τους Κύκλωπες; Σε ποιο νησί τον περίμενε η σαγηνευτική μάγισσα Κίρκη; Πού εκτυλίχτηκαν άραγε οι άλλες περιπέτειες του ομηρικού ήρωα;
Ο γνωστός Ιρλανδός εξερευνητής Tim Severin, μ’ ένα αντίγραφο κωπήλατου ιστιοφόρου της Ύστερης Εποχής του Χαλκού, αναζητά τη λύση του πανάρχαιου μυστηρίου. Ερμηνεύοντας το θρυλικό έπος, ο Severin επιχειρεί ένα συναρπαστικό και ριψοκίνδυνο ταξίδι με πυξίδα το ένστικτο και την πλούσια εμπειρία του.
Τα συμπεράσματά του, πρωτότυπα και ανατρεπτικά, αναδεικνύονται με γλαφυρό τρόπο μέσα από μια αφήγηση που προτείνει πειστικές απαντήσεις και μυρίζει θάλασσα…Ο Τim Severin γεννήθηκε το 1941. Φοίτησε στο Tonbridge School και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης. Έχει διασχίσει τον Βόρειο Ατλαντικό με δερμάτινο σκάφος ακολουθώντας τα χνάρια του St. Brendan, ταξίδεψε από το Μουσκάτ μέχρι την Κίνα ως καπετάνιος αραβικού ιστιοφόρου και έχει τιμηθεί με το Founders Medal του Royal Geographical Society. Τα πολυάριθμα βιβλία του για την ιστορία της εξερεύνησης έχουν μεταφραστεί σε περισσότερες από 25 γλώσσες. Ζει στο County Cork της Ιρλανδίας. Έχει τιμηθεί με το Βραβείο Ταξιδιωτικού Βιβλίου Thomas Cook, το Βραβείο Καλύτερου Βιβλίου για τη Θάλασσα, το Βραβείο Κρίστοφερ και με το λογοτεχνικό μετάλλιο της Academie de la Marine.

Συγγραφέας: Severin Tim
Μεταφραστής: Πιέρρης Σπύρος
Εκδότης: Δέκα
Έτος έκδοσης: 2004
ISBN: 960-88441-0-Χ
Σελίδες: 238
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Μυθολογία, Ελληνική

Τιμή σε ιστοσελίδες: 15.41 €