Στη Μακεδονία: Από τον 7ο αιώνα ως την ύστερη αρχαιότητα

Περιγραφή
Η επανέκθεση στο ανακατασκευασμένο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκns (εγκαινιάσθηκε τον Σεπτέμβριο του 2006) έχει πέντε εκθεσιακέs ενότητεs που καλύπτουν όλεs τις εποχέs στη Μακεδονία, μέχρι την ύστερη αρχαιότητα.
Ο ανά χείραs τόμοs αποτελεί οδηγό για την τρίτη εκθεσιακή ενότητα που είναι αφιερωμένη στη Μακεδονία των ιστορικών χρόνων. Η έκθεση είναι κατανεμημένη σε θεματικέs ενότητεs που καλύπτουν όλο το φάσμα της οικονομικής, κοινωνικής και ιδεολογικής ζωής των Μακεδόνων της εποχής εκείνης.
Ειδικοί επιστήμονεs από όλουs τους ακαδημαϊκούs χώρουs καλύπτουν με περιεκτικά κείμενα όλεs τις θεματικέs αυτέs ενότητες ενώ, με ειδικά κατά έκθεμα λήμματα, περιγράφεται όλοs ο θεματικόs πλούτοs αυτής της επανέκθεσης. Ο επισκέπτης, δηλαδή, μπορεί να ενημερωθεί αλλά και να εμβαθύνει στο περιεχόμενο και το νόημα κάθε θεματικής ενότηταs, μελετώνταs παράλληλα τα εκθέματα.
Ο τόμοs αυτόs είναι ο δεύτεροs της σειράs. Ήδη, από τον ίδιο οίκο, έχει εκδοθεί ο τόμοs για την κεντρική εκθεσιακή ενότητα που έχει τίτλο “Ο χρυσός των Μακεδόνων”.
(Δ. Β. Γραμμένος, πρών διευθυντής του Α.Μ.Θ.)

Συγγραφέας: Συλλογικό έργο
Επιμελητής: Γραμμένος Δημήτριος Β.
Εκδότης: ΖήτροςΥπουργείο Πολιτισμού. Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης
Έτος έκδοσης: 2012
ISBN: 960-463-120-9
Σελίδες: 864
Σχήμα: 31χ25
Κατηγορίες: Ελλάς – Ιστορία, Αρχαία, Μακεδονία – Ιστορία, Αρχαιολογία – Ελλάς

Τιμή σε ιστοσελίδες: 106.79 €