Στα σύνορα ζωής και θανάτου

Περιγραφή
Λίγο πριν το τέλος, η ζωή μοιάζει να είναι σε μια πρωτοφανή αναλαμπή. Σαν ο ετοιμοθάνατος “να αναζητούσε να καταπιαστεί ολοκληρωτικά με τον κόσμο προτού εξαφανιστεί”.
Ο Michel de M’ Uzan είναι ο πρώτος που ακολούθησε “μια πορεία που πήγαινε αντίθετα με το ρεύμα εκείνου που γενικά προτείνεται προκειμένου να αντιληφθούμε την ύστατη περίοδο του τέλους της ζωής: αποεπένδυση του κόσμου, αποδοχή του προσεχούς θανάτου, επιτέλεση του πένθους εαυτού”, όλα αυτά προέρχονται, για εκείνον, από μια “ναρκισσιστική παρανόηση”.
Τέσσερα θεμελιώδη κείμενα του Michel de M’ Uzan, όλα με κοινό παρανομαστή την αναλυτική εργασία στο πλάι ογκολογικών καταληκτικών ασθενών, συνθέτουν την παρούσα συλλογή, αποτελώντας μια πολύτιμη μελέτη τόσο για τον κλινικό, όσο και για τον ίδιο τον ασθενή αλλά και το περιβάλλον του, ιατρικό, νοσηλευτικό, φιλικό και συγγενικό.Ο Michel de M’ Uzan υπήρξε διδάσκων αναλυτής της Ψυχαναλυτικής Εταιρείας των Παρισίων (SPP), διευθυντής του Ινστιτούτου Ψυχανάλυσης στο Παρίσι και ιδρυτικό μέλος του Ινστιτούτου Ψυχοσωματικής στο Παρίσι (IPSO). Συνδιευθύνει επίσης την ψυχαναλυτική σειρά “Le fil rouge” των εκδόσεων PUF. Είναι συγγραφέας τριών ψυχαναλυτικών βιβλίων στις εκδόσεις Gallimard: “Από την τέχνη στο θάνατο” (1977), “Το στόμα του ασυνειδήτου” (1994), “Στα σύνορα της ταυτότητας” (2005). Έχει επιπλέον εκδώσει τα εξής λογοτεχνικά έργα: “Οι Σκύλοι των βασιλέων”, “Το Γέλιο και η σκόνη”, “Εκείνος”.

Συγγραφέας: M’ Uzan Michel de
Μεταφραστής: Σταθόπουλος Γιώργος μεταφραστής, Σταθόπουλος Γιώργος Ι.
Επιμελητής: Σταθόπουλος Γιώργος μεταφραστής, Σταθόπουλος Γιώργος Ι.
Υπεύθυνος Σειράς: Σακελλάρης Δημήτρης
Εκδότης: Μετά
Έτος έκδοσης: 2011
ISBN: 960-98145-3-0
Σελίδες: 166
Σχήμα: 21χ14
Κατηγορίες: Ψυχανάλυση
Σειρές: Ψυχαναλυτικά Κείμενα

Τιμή σε ιστοσελίδες: 8.66 €